My pc just stopped detecting my video card for some reason - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-18-2004, 03:59 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
LightingBird's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Saint Louis, Missouri
Posts: 205
Send a message via AIM to LightingBird Send a message via MSN to LightingBird Send a message via Yahoo to LightingBird
Exclamation My pc just stopped detecting my video card for some reason

This afternoon I turned on my pc and the tower came on but the monter light went amber. I was confused at first thinking that maybe my monitor got unplugged. So I checked all the connections and it still would not come on. So finally I hooked up the monitor to the onboard video card and it came on.

Once I loaded up the pc I quickly realized that my video card(geforce mx 420 PCI)was not being detected. I went into the device manager and it was not even showing that it was in the pc.

So I shut it down and removed the card and then put it back in.

It still did not detect it.

I am completely lost I can't imagine why my video card would suddenly just lose its detection like its not there and it is!

The only things that have happen is that there was a thunderstorm the night before but I have my pc on a surge protector. I recently updated my sound card and that is it.

Can anyone tell me how to fix this if possible?
__________________

LightingBird is offline  
Old 10-18-2004, 05:06 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

sounds like your video card is dead.

You could try to plug it into a different PCI slot, or try it in a different computer to make sure it's the card.
__________________

__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 10-18-2004, 11:52 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
LightingBird's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Saint Louis, Missouri
Posts: 205
Send a message via AIM to LightingBird Send a message via MSN to LightingBird Send a message via Yahoo to LightingBird
Default

Ok thanks. I was told the same on many other forums.

I think the card did fry.
LightingBird is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.