My future system - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-29-2005, 07:06 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 121
Default My future system

I'm planning on building a new system soon, I should have enough money hopefully around November. I would like those to rate my setup and possibly give suggestions on what I should change hardware wise, trying to get below 1,150.00. Anyways I already have the dvd drive and floppy drive so obviously I haven't included those in the list

CPU:AMD Athlon 64 3700+ 1MB 90nm Rev. E San Diego (939)
Price:334.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...gory_Code=NA_2

MotherboardFI Lan Party NForce4 SLI-DR Audio/GB-LAN/IEEE/PCI-E/SATA/DDR/ATX 64 939
Price:190.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...ry_Code=AMD939

Memory:1 GB DDR (400) PC-3200 Corsair w/LED Display (CMX1024-3200PRO)
Price:139.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...ffered_Corsair

Video Card:BFG GeForce 6800 GT OC 256MB GDDR3/PCI-E/TV-Out/Dual-DVI (Retail Box)
Price:420.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...de=VC-BFG-PCIE

Power Supply:Thermaltake W0023RUC Purepower 12V 560W Active PFC ATX Logic On-Off Power Supply (Black)
Price:107.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...ps-thermaltake

Case:X-Cobra Case Black
Price:59.95
Link:http://www.coolerguys.com/840556000334.html

Hard Drive 1:Western Digital 250GB SATA 8 MB Cache 7200 RPM (WD2500JD)
Price:136.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...SATAHardDrives

Hard Drive 2:Hitachi (HDS722516VLSA80) Deskstar 7K250 160 GB 7200 RPM SATA (OEM)
Price:91.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...SATAHardDrives

Total Price:1476.95
__________________

PILMAN is offline  
Old 05-29-2005, 07:16 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Ok you should look at getting different ram, and newegg.com is cheaper

These graphics cards are cheaper and are better overclockers (and more reliable) than the BFG
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130203
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814122195
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 05-29-2005, 07:24 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

1.) 3700 isn't needed , 3200 is enough (of course, some peopl emight argue, but you really can't feel the speed difference)
2.) that corsair ram's price is wrong, it's the price for an asus mobo
3.) eVGA 6800GT is better
4.) you need a 24 pin ower supply, not the 20pin you listed (get the OCZ powerstream 520W instead)
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-29-2005, 07:26 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Well a sandiego will outpeform a venice due to it's extra cache
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-29-2005, 07:33 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

Also, if u want to dish out the extra cash, you could wait for the next gen GPUs to hit. Should be this summer. Id recommend the R520 over the G70 judging by the specs posted on the forum
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 05-29-2005, 07:38 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 121
Default

Altered list

CPU:AAMD Athlon 64 3200+ Venice Integrated into Chip FSB 512KB L2 Cache Socket 939 Processor
Price:203.00
Link:http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103535

MotherboardFI Lan Party NForce4 SLI-DR Audio/GB-LAN/IEEE/PCI-E/SATA/DDR/ATX 64 939
Price:190.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...ry_Code=AMD939

Memory:Kingston ValueRAM 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 400 (PC 3200) Dual Channel Kit System
Price:82.00
Link:http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820141423

Video Card:eVGA 256-P2-N376-AX Geforce 6800GT 256MB GDDR3 PCI-Express x16 Video Card
Price:359.00
Link:http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130215

Power Supply:OCZ OCZ520ADJ PowerStream w/Adjustable Power Rails & LED 520W PS
Price:129.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...&AFFIL=dt&NR=1

Case:X-Cobra Case Black
Price:59.95
Link:http://www.coolerguys.com/840556000334.html

Hard Drive 1:Western Digital 250GB SATA 8 MB Cache 7200 RPM (WD2500JD)
Price:136.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...SATAHardDrives

Hard Drive 2:Hitachi (HDS722516VLSA80) Deskstar 7K250 160 GB 7200 RPM SATA (OEM)
Price:91.00
Link:http://www.monarchcomputer.com/Merch...SATAHardDrives

Original Price:1476.95

NEW Total Price:1243.95

Changed
CPU
PSU
Video Card
Memory
PILMAN is offline  
Old 05-29-2005, 07:52 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

kingston value ram will blow up your hard drives (literally..ok not really, but they'll screw it up pretty bad)

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820218062

those are much better (buy them once you can, since they run outta stock pretty fast)
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-29-2005, 08:02 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Get those twinmos at a minimum

It's pointless to get a venice and not get good ram, since venice is made for overclocking
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-29-2005, 08:16 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 121
Default

Hmm I heard Kingston was a pretty good brand though. We used Crucial originally for our dual xeon servers but that stuff was pricey.

Right now i'm just using some no name brand from my store 1 gig pc3200 ddr 400 seems to work pretty good. I guess i'll add the twinmos stuff though since you guys agree it's good stuff. As for the video card this is just a list of stuff that I have set for so far, I may change the video card by the time I have the money to buy a system. Right now I have 98 bucks in my bank account so I'm not really considering on a permanent setup yet, just this so far is the best setup I can come up with for the money.
PILMAN is offline  
Old 05-29-2005, 08:23 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

If you want to overclock with the twinmos though, it needs ALOT of vo ltage.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.