My computer wont start - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-29-2005, 08:30 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Default My computer wont start

Well, my brand new self-built PC died upstairs (been using it for 2 months at least now, no hitch). This is what happens. I press the power button, and after 3 seconds, it beens 4 times in rapid succession, then sits there. Nothing posts to the screen, and everything inside the PC seems to be running fine. Specs include Windows XP pro, AMD 2600+, 512mb pc3200 ram, an 80gb hard drive, a dvd 16x rom drive, 6 case fans. Right before this problem happened, the computer had frozen on my dad, and since it wasnt responding to anything done on keyboard and mouse, he held the power button for 5 seconds and it powered down. Ever since, it wont start past that beeping. Beeping stops, and nothing happens. Monitor goes into power save mode, and computer just sits there running doing god knows what. Whats wrong with it?
__________________

quiksilverx181 is offline  
Old 03-29-2005, 08:34 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

The beeping is a BIOS trouble code. Do you nkow what BIOS your mobo uses? If not, what make and model is your mobo, and someone (me or whoever beats me to it) will look it up.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-29-2005, 09:29 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4
Default

Its an Asus A7N8X i beleive... Its default bios revision.
quiksilverx181 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.