My computer specs :) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-22-2005, 03:09 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default My computer specs :)

Operating System:
Windows XP PRO

MOBO:
ASUS A7V400-MX 1.03

Processor:
2.07 gigahertz AMD Athlon XP
128 kilobyte primary memory cache
512 kilobyte secondary memory cache

BIOS:
Phoenix Technologies

CD-ROM:
ASUS CRW-5232AS

RAM:
480 Megabytes Installed Memory

Hardrive:
80.02 GB.... Dont know the kind... i didnt build it my cousin did never told me...

Multimedia:
SoundMAX Integrated Digital Audio
Standard Game Port
Unimodem Full-Duplex Audio Device

Monitor:
HP V70 15.7"vis FREAKING HUGE!! weighs a ton



Any suggestions on upgrades?? or comments?? im not rele into gaming alot... but a few games here and there would be nice..

itd help alot if i could tell you wut my video/sound card is..... but.. HOW?!?!
__________________

Static_11 is offline  
Old 05-22-2005, 03:17 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

Get a stick of 512.
__________________

__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 05-22-2005, 03:34 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Mr. Switch's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch
Default

go to start, run, dxdiag. it should be in the display tab under device.
Mr. Switch is offline  
Old 05-22-2005, 03:37 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

it says via/s3g Unichrome IGP
Static_11 is offline  
Old 05-22-2005, 03:38 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

Quote:
Originally posted by desiboi
Get a stick of 512.
And that would take out how much of my wallet?? ( american )
Static_11 is offline  
Old 05-22-2005, 04:58 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Ram would be 35-40$ USD

But what you really need, is a new video card. None of this intergratec bs
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-22-2005, 04:59 PM   #7 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Around 40 bucks for the cheap stuff.

Other upgrades:

CHAINTECH Geforce FX5500 256MB DDR AGP 4X/8X Video Card
Weekend Markdown- $69 +$.99 shipping
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814145076

AMD Athlon XP 3000+ Barton 333MHz FSB 512KB L2 Cache Socket A Processor
$115 +$.99 shipping
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103381

AHANIX SilenX X198 MicroATX 300W Power Supply 115V/ 220V
$45.50 +$6.99 shipping
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817149006

Download TweakNow RegCleaner 2.0.9
http://www.majorgeeks.com/download4134.html
Run it and clean out your registry.

You know the regular drill of defrag, msconfig, and such.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 05-22-2005, 05:08 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

Thanks everyone... ill be looking into a new PSU,ram,processor, and maybe even the video card..
Static_11 is offline  
Old 05-22-2005, 05:19 PM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

If you're not big into gaming, there's no sense in buying a top-o-the-line video card. Same goes for the OC RAM and such. Grab the best AMD XP CPU you can, though, as they are being phased out.

There's no shame in staying within your means and budget.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 05-22-2005, 05:25 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

Well.. i have about a grand and i need to buy a car soon... im raising alot of money tho becuase i have four major things in mind right now...

1) car
2)fourwheeler
3)computer hop-ups
4) guitar
__________________

Static_11 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.