My computer makes an Alarm like sound!!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-05-2006, 06:37 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 4
Default My computer makes an Alarm like sound!!!!

When i start playing a game (any game) and my temp. reaches 41 it starts beeping. My alarms are off in bios. I have a thermaltake skull case with the temp. sensors and i did unplagged it from power but the sound was still on. The weird thing is when i minimize the game, the sound goes off right a way, eventhough the temp. is still the same. The sound seems like to come out from the part where dvd and harddrives located along with my sensor thing.
Can anyone suggest what actions can be taken.

Thank you
__________________

mazurik is offline  
Old 05-05-2006, 09:39 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 4
Default

maybe it sounds stupid and nooblike, but once i unplugged the power of my temp. sensors i was surprised. Usually unplugging staff work with anything. But this mf really wants me to do smth stupid. May be new kooler will eliminates this problem>? Can HD or DVD rom makes beeping sounds or motherboard>???
__________________

mazurik is offline  
Old 05-08-2006, 12:21 AM   #3 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default

um... i didnt really understand that except for the last sentence but no the dvd cant make funny beping sounds. they have no speakers. try raising the alarm level. if its when it gets to 41C, raise it to 50C. 41 is kinda low for the bios to set it at that. does urs have the option to raise the temp alarm?
__________________


Baez is offline  
Old 05-08-2006, 03:52 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 4
Default

my alarms are off in bios. and max is 60..
mazurik is offline  
Old 05-09-2006, 04:35 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Are you running any motherboard utilities or temperature monitoring programs? If so, disable or raise alarm criteria.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 05-13-2006, 10:54 PM   #6 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default

ya maybe its something that came with the mobo drivers u got. did u install those? sometimes they come with useless utilities like an alarm. ASUS is well known for those utilities when checking cpu temps
__________________

__________________


Baez is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.