My Comp Will NOT turn on!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-13-2004, 04:43 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 268
Question My Comp Will NOT turn on!!!

When I was in the middle rebooting my computer, my computer suddenly shut off and now it won't turn back on however the LED that signafies that the computer is on is litten. Anyone know any idea's or what componate that could be causeing this.

I need help on this!

Please help!

thanks

p.s I'm using my brothers comp to send this
__________________

NanoWarrior is offline  
Old 09-13-2004, 04:45 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 120
Send a message via AIM to DaShizNit609 Send a message via Yahoo to DaShizNit609
Default

when you push the power button does it sound like its starting up (fans start spinning and stuff) or does it just sit in silence?
__________________

DaShizNit609 is offline  
Old 09-13-2004, 04:46 PM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

check all cables etc. take all unnecesary cards out, like soundcard, second HD
I think u blew sometihing
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 09-13-2004, 04:46 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 268
Default

Just silence nothing seems to be on
NanoWarrior is offline  
Old 09-13-2004, 04:48 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 120
Send a message via AIM to DaShizNit609 Send a message via Yahoo to DaShizNit609
Default

if you dont hear any fans spinning the wires behind your power button could have gotten messed up. it happened to me once and all i did was fix the wires and it was fine.
DaShizNit609 is offline  
Old 09-13-2004, 04:48 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 268
Default

Quote:
Originally posted by TheMajor
check all cables etc. take all unnecesary cards out, like soundcard, second HD
I think u blew sometihing
I checked the cables and there on but this happend when I configured in the bios to load with save defualts.
NanoWarrior is offline  
Old 09-13-2004, 04:50 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 120
Send a message via AIM to DaShizNit609 Send a message via Yahoo to DaShizNit609
Default

Ohh you were messing with the bios and messed something up.... just open your case look for the onboard battery and take it out for a few seconds... it will reset ur bios to normal settings. you probably changed something in the bios that your comp cant handle so it wont boot.
DaShizNit609 is offline  
Old 09-13-2004, 04:50 PM   #8 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

check your mobo's manual and use the clear BIOS jumper (if there is any)
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 09-13-2004, 04:51 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 120
Send a message via AIM to DaShizNit609 Send a message via Yahoo to DaShizNit609
Default

post your mobo here ill go look for you :-) (im bored...)
__________________
AMD XP 3000+ @2.47 Ghz
ATI 9600 Pro soon to be 6800 GT
1GB corsair VS 3200
520 Watt aspire PSU
Sound Blaster Audigy 2
2x 80 gb WD standard 7200 rpm
2x 120 gb WD standard 7200 rpm
14.4k modem (seriously)
5x 80mm fans
DaShizNit609 is offline  
Old 09-13-2004, 04:52 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 120
Send a message via AIM to DaShizNit609 Send a message via Yahoo to DaShizNit609
Default

What do you do if you mess something up in the bios and you have no battery to remove or jumper of any sort?...
__________________

__________________
AMD XP 3000+ @2.47 Ghz
ATI 9600 Pro soon to be 6800 GT
1GB corsair VS 3200
520 Watt aspire PSU
Sound Blaster Audigy 2
2x 80 gb WD standard 7200 rpm
2x 120 gb WD standard 7200 rpm
14.4k modem (seriously)
5x 80mm fans
DaShizNit609 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.