My APC battery backup doesn't seem to be working... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-14-2004, 12:50 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 119
Unhappy My APC battery backup doesn't seem to be working...

My model is "Conext 900VA w/ AVR Battery Back Up." now i know it says "conext" but supposedly its made by APC. i'll be damned if i can find any product support at APC's website though. here's the best i can do for a description of the product...

http://www.compusa.com/products/prod...82177&pfp=cat3


anyways, on to the description of my problem . basically, the battery backup part of the device never works, ever. i have lost power at my house at least 4 or 5 times since purchasing this thing and it has never ONCE kicked on and kept my computer running. what it does instead is beep loudly until i turn it off or power is restored.

while it is plugged in, like right now, it seems to be running normally. the green button in the upper left is lit that says "battery backup ready." there is no warning light for bad site wiring and no warning for a dead battery. if i unplug it and leave it unplugged for a while and then plug it back in the orange "charging" light will come on for a few minutes, then turn off. there isn't too much stuff plugged into it, i mean its supposed to be a 900 va battery, should last a while. but it wont even run a lamp.

anyways, i was hoping someone with more battery backup experience could give me an idea of what may be wrong. or maybe even point me in another direction to look for help.

thanks for reading!

-B
__________________

buckman341 is offline  
Old 09-14-2004, 01:58 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default

Go to the link below, it might help

http://support.conextproducts.com/su...duser/home.php
__________________

brinks is offline  
Old 09-14-2004, 02:39 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 119
Default

Quote:
Originally posted by brinks
Go to the link below, it might help

http://support.conextproducts.com/su...duser/home.php
thank you for your reply. i did check that site for some answers before posting but i couldn't find anything remotely related to my problem. i did a search for "all" of thier products and then tried to refine my search to just MY model. my model only had 2 question-answer's haha. maybe my model just bites the big one.

im going to go ahead and send a question to them via thier web interface and see if i get a reply.

also: i pulled out the battery (again) to ensure that it was plugged in properly. red to red, black to black, its in there solidly. its pretty idiot proof, its just an empty box with 2 wires to plug into the battery.
buckman341 is offline  
Old 09-14-2004, 05:34 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

don't know...never dealt with them....can't say that reading this will sway me to purchase one in the future =P but yeah maybe its just a defective part? About all I can think of. Like you said you're doin, just contact them about it and try to get an RMA or something.
Nubius is offline  
Old 01-09-2007, 07:07 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

ADDED TO THREAD BY VADERPRO:

My APC UPS/battery 350 wont install and isnt recognized by my PC. Its powering my system etc, but when the lights flicker in my house so does my PC. I have tested the battery and circuit breaker and they are both fine. The message reads when I try to install the software:

"the installer is unable to locate an APC battery backup connected to your computer. Please check your usb connections and try again....

APC products are crap. Do not buy them.
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.