MP3s lag on a 1.8G! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-21-2005, 01:36 AM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

I have a Celeron and its fine, thats not whats lagging him. It very well could be the RAM, or maybe even just the file. Does the song "skip and lag" on every mp3 file ? or just certain ones ? because if it is just certain ones then you very well could be downloading corrupted files.
__________________

__________________
majistic is offline  
Old 02-21-2005, 01:45 AM   #12 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Yes I agree the speed or Ram is not a factor. I play MP3z fine on my old laptop that is 400MHZ PII w/96MB RAM.. It is most likely the MP3z themselves. If they are "downloaded" there has been a lot of crap put out there, and when one person downloads crap and shares it then the crap just floats around in a large circle of crap.

Narrow this factor down by ripping a cd you own into MP3z if they play fine then you can determine that your problem is with the files you are getting.
__________________

Win2kpatcher is offline  
Old 02-21-2005, 01:46 AM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

Quote:
are you talking about playing the same mp3 you are downloading?
Quote:
Yes
i think he's talking about downloading the mp3 at the same time your trying to play it. cause that would be a prob if thats what your talking about. you need to wait for it to finish DLing b4 u play it.

if thats not what your talking about, tell us what happens when u play it in Winamp or Foobar, as stated earlyer.
jolancer is offline  
Old 02-21-2005, 02:19 AM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

i dont rekon its the computer either coz im playing mp3's 90% of the time im on my comp and they dont lag at all

Celeron 530Mhz
192Mbram (less that him)
90Gg hd(s)
__________________
Simon is offline  
Old 02-21-2005, 03:44 AM   #15 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
i doubt thats the problem, i played mp3's fine on a 550 mhz computer with 128mb of ram
Yeah I know, we've all played Mp3's in the past, but in the past we weren't using operating systems like WinXP, and if he's doing a bunch of stuff at once with a processor like a celeron that could also cause problems.

But its sounding like he's trying to listen to it while it downloads which would pretty much be the reason it's skipping. Trying to read and write to the file at the same time.
Nubius is offline  
Old 02-21-2005, 04:22 AM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 517
Send a message via AIM to YourPrinter
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
Yeah I know, we've all played Mp3's in the past, but in the past we weren't using operating systems like WinXP, and if he's doing a bunch of stuff at once with a processor like a celeron that could also cause problems.

But its sounding like he's trying to listen to it while it downloads which would pretty much be the reason it's skipping. Trying to read and write to the file at the same time.
actually i was using windows xp, and win xp is still on that computer (now my dads)
__________________
YourPrinter is offline  
Old 02-21-2005, 04:30 AM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

That's why I said "And if he's doing a bunch of stuff too" because yes I realize peope have WinXP on older systems as well.

I played Mp3's on a 65MHz, 16mb macintosh =/
Nubius is offline  
Old 02-21-2005, 05:38 AM   #18 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Could be a crappy soundcard or crappy mobo, wrong drivers etc.
Enough RAM, I used to play MP3's on my MMX with only 256RAM and lots of programs opened without lagging.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 02-22-2005, 01:14 AM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5
Default

Sorry, I guess I should have been more specific.

My problem is this: When i download mp3s at the same time as im playing mp3s that are already downloaded, the computer freezez momentarily, and goes back to its operations.

Specs: AMD Athlon XP 1.8G
Ram: 256MB PC2700
WINXP
mateogp is offline  
Old 02-22-2005, 02:10 AM   #20 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Well then that'd be your problem. Wait for it to download
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.