Motherboard Restriction and Analysis. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-31-2005, 05:43 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default Motherboard Restriction and Analysis.

EPoX EP-9NDA3+ Motherboard

(Athlon 64, Socket 939, nForce3 Ultra, 4GB DDR, 2000MHz FSB - SKU: EP9NDA3+)

Thats the motherboard I'm getting for an Athlon 64 3200+ (2.0 Ghz) processor.

First, I wanted to know if the motherboard restricts the procesor speed to a specific something? Will the mobo not let me go past a maximum processor speed? Will this affect overclocking?

Secondly, I wanted you guys to rate this mobo and tell me it's pros/cons.
__________________

Flanker is offline  
Old 07-31-2005, 06:15 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 976
Default

If you're looking for a S939 mobo, then check out manufacturers like DFI, Asus, ABit, Gigabyte...

Many will swear by DFI for OC'ing purposes, but personally all my Asus boards have never let me down in any respect; thus I'm an Asus man myself
__________________

__________________
AMD X2 4400+ Toledo 1MB/Asus A8N-SLI Deluxe/2GB Kingston HyperX/SLI Gigabyte 7800 GTX 256MB/Creative SB Audigy 2 ZS Plat w/ Creative Inspire 6.1 speakers /180GB Hitachi PATA/19\" AG Neovo F-419 LCD/OCZ PowerStream 600W PSU/WinXP Home SP2
DoomUK is offline  
Old 07-31-2005, 06:31 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

I would seriously check out other makers, but I'm on a very restricted budget in which I have to buy the case, the mobo, processor, memory, HD, monitor, keyboard, and mouse lol. All inside of $900. I'm managed to do it, actually, so I don't want to increase the price any more than the $885.
Flanker is offline  
Old 07-31-2005, 06:46 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 976
Default

Very well, but why 4 GB or system RAM? If you're building a budget CAD system, or you are going to do a lot of video & sound editing then fine, but for most PC users/enthusiasts 2 GB will be more than ample; even 1 GB or less if you don't play games.

Unless you can get comp parts dirt cheap, that is
__________________
AMD X2 4400+ Toledo 1MB/Asus A8N-SLI Deluxe/2GB Kingston HyperX/SLI Gigabyte 7800 GTX 256MB/Creative SB Audigy 2 ZS Plat w/ Creative Inspire 6.1 speakers /180GB Hitachi PATA/19\" AG Neovo F-419 LCD/OCZ PowerStream 600W PSU/WinXP Home SP2
DoomUK is offline  
Old 07-31-2005, 06:54 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

No no, that mobo is capable of up to 4GB RAM, but I'm only putting 1GB on it.
Flanker is offline  
Old 07-31-2005, 07:04 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 976
Default

lol Sorry, I must be getting tired :tired:

Anyway, I assume you've done a Google for reviews/opinions on that board?...
__________________
AMD X2 4400+ Toledo 1MB/Asus A8N-SLI Deluxe/2GB Kingston HyperX/SLI Gigabyte 7800 GTX 256MB/Creative SB Audigy 2 ZS Plat w/ Creative Inspire 6.1 speakers /180GB Hitachi PATA/19\" AG Neovo F-419 LCD/OCZ PowerStream 600W PSU/WinXP Home SP2
DoomUK is offline  
Old 07-31-2005, 07:17 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

I've only looked at the reviews for that on Newegg.com. Apparently, one big problem is that it has bad placement, so there is a problem with using all four SATA controllers. I'm only going to be using 2 initially, so I don't foresee any problems with that.
Flanker is offline  
Old 07-31-2005, 07:51 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

So does this mobo put a restriction on the procesor speed?
Flanker is offline  
Old 07-31-2005, 08:27 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 976
Default

The 3200 will function @ its default speed on any S939 mobo.

Some mobos overclock better than others though, but if you don't plan on OC'ing then you'll be OK.
__________________
AMD X2 4400+ Toledo 1MB/Asus A8N-SLI Deluxe/2GB Kingston HyperX/SLI Gigabyte 7800 GTX 256MB/Creative SB Audigy 2 ZS Plat w/ Creative Inspire 6.1 speakers /180GB Hitachi PATA/19\" AG Neovo F-419 LCD/OCZ PowerStream 600W PSU/WinXP Home SP2
DoomUK is offline  
Old 07-31-2005, 09:05 PM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Sadly, I DO plan on overclocking. And since my processor is a Venice, it practically begs to be overclocked.
__________________

Flanker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.