Which Motherboard to get? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-12-2005, 06:55 PM   #1 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 59
Send a message via AIM to mx416
Default Which Motherboard to get?

The time has come where I want to build my own computer. I have looked around and I really don't understand what motherboard or cpu would be good for me. I use my computer mainly for surfing the web, writing papers, playing music/movies and everyonce in a while I use it for playing games. I'm not sure what motherboard or cpu would be good for me?
__________________

mx416 is offline  
Old 04-12-2005, 07:23 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

I would suggest a DFI motherboard, stick with Intel. AMD is not the greatest with multiple apps. But neither is Intel. I suggest a DFI motherboard, and at least a 2.4 ghz processor.
__________________

algu7344 is offline  
Old 04-12-2005, 07:25 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

DFI, Abit, and MSI all make nice mobos. and yes, if thats what u r gonna be doing, intel would be better. i would err on the side of caution and reccommend a 3.0ghz P4. once u get to 3.0ghz, nothing will be bottlenecked by ur CPU. How much $$$ are u willing to spend?
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 04-12-2005, 07:25 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

you're dumb.

amd owns in intel in gaming and BARELY falls behind (oh yea, you're going to notice a second or two) in multi-taking

in addition, he probably won't even multi-task, and if he does, all he needs is 1 gig of ram

and amd costs WAY less than intel

go with a dfi lanparty motherboard or abit an8, a winchester 3000+ or 3200+ and one gig of twinmos ram
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-12-2005, 07:26 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Can't suggest a motherboard until we know the socket you're looking for.

You don't seem to need a lot of horsepower based on what you need to accomplish, and in my opinion, you'd be absolutely fine and save a lot of money in an Athlon XP or older Pentium 4 on socket 478.

At the most, an Athlon 64 2800+ or Pentium 2.8GHz, but you're not gonna be taxing it a lot so you really don't need any record breakers...
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-12-2005, 07:28 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

He doesnt need all that crap. What the hell would he do with a lanparty. All he needs is an infinity board. If your gonna start a flame war, bring it on dude. Yea your right AMD does cost less, but he probably isnt gonna be gaming that much. I was just throwing out an idea. So step off.
algu7344 is offline  
Old 04-12-2005, 07:28 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

XP-M and overclock that beast!
Nubius is offline  
Old 04-12-2005, 07:30 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

And when did I say AMD doesnt own when it comes to games? How old are you kid? You need to settle down.
algu7344 is offline  
Old 04-12-2005, 07:30 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

in gaming, amd will get few more fps
in tasking, intel will be faster by few seconds
amd costs way less

amd is the way to go. i win.
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-12-2005, 07:33 PM   #10 (permalink)
ApM
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 501
Send a message via AIM to ApM Send a message via Yahoo to ApM
Default

Pentium-M has been release and acording to a Computer Magainze it quotes "Is This The Fastest Gaming Processer?"
__________________

ApM is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.