motherboard cmos problem *dam* - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-27-2005, 08:06 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
Default motherboard cmos problem *dam*

Hello,

ok so my computer has been running fine. and just recently my asus a7n8x-x dosnt wont to start.

it goes to the first load screen and just freezes, majority of the time telling me that my cpu freq./voltage (or something like it) isnt set right, BUT ! when i go into bios and look at it it is perfectly fine. ? so i save and exit etc etc reset. and i have the same problem

i found out that it only start when i swap the motherboard cmos pin over. wierd

i dont wont to have to keep doing this and ive read alot of things that havnt helped. my friend said it could be that the battery is old and stuff but it never crossed my mind that it had much to do with it.

any ideas because i dont wont to spend money on my computer if i dont have to.
__________________

Jauc is offline  
Old 03-27-2005, 08:32 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 143
Default

What bios version are you running?
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3200+ @ 2.4Ghz \"Winchester\" 939 pin
Asus A8V Deluxe rev 2.0 Bios 1010.003
2x 512 3200 Corsair Twin XMS Dual Channel
120GB 7200rpm Maxtor Diamondmax Plus 9 2MB cache
160GB 7200rpm Seagate Barracuda SATA 8MB Cache Configured for RAID 0+1
Chaintec Geforce 6800 @ 411Mhz Core, 877 Mhz memory
Soundblaster Audigy 2 ZS Platinum
MSI DVD ROM
MSI CD-RW
450Watt PSU
17inch Samsung monitor
Rayne is offline  
Old 03-27-2005, 08:39 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,574
Default

You could try flashing or updating the BIOS.
__________________


\'There is only one basic human right, and that is to do as you **** well please.
And with it comes the only basic human duty, to take the consequences.\'



m3trj is offline  
Old 03-27-2005, 08:44 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 26
Default

whats flashing ?

how can i update if the if the computer dont get past bios ?
Jauc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.