MotherBoard 4x/8x? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-16-2005, 06:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2
Default MotherBoard 4x/8x?

Hi, I have a dell Dim 2400 and i want to upgrade my vid card to an x800pro agp 8x but i dont know if my motherboard supports 8x, Does it?
__________________

Mclaren is offline  
Old 07-16-2005, 07:38 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

well just look in your bios and it should tell you, or call dell. but im pretty sure you got an 8x agp, but yea upgrading to a x800pro will kick a$$ because those cards move a good amount of bandwidth
__________________

burned-ati is offline  
Old 07-16-2005, 08:15 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2
Default

O my bad man its a Dell Dim 4400 and i went to bios but i didnt find the motherboard. And the slot for the vid card is like u know all those enthernet card and sound etc. well those slots r like im the same space but the vid card slot is moved back and i dont know if ithe x800 can fit.
Mclaren is offline  
Old 07-16-2005, 08:56 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

The x800 WILL fit, but You need a new power supply. Buy a new dell power supply from PC whats its name.
__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-16-2005, 09:24 PM   #5 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default

Your mobo has an AGP slot, but it is only a 4x.
http://support.dell.com/support/edoc...cs.htm#1101572

An x800 would work in it, provided you could up the juice (which means a new DELL power supply... proprietary parts, ya know), but it couldn't work at full speed.

You'd be better off getting an older card, either one that is 4x, or an 8x that doesn't cost so much. You'll be wasting your money otherwise.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.