is this motehrboard good for gaming? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-09-2005, 12:00 AM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

He's saying the ram sticks have to be identical.
__________________

__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 03-09-2005, 12:10 AM   #12 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

wat do u mean by identical?
__________________

bigtimeballer50 is offline  
Old 03-09-2005, 12:30 AM   #13 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

Quote:
Originally posted by bigtimeballer50
so u mean they have 2 be the same brand so it can be dual?
Quote:
Originally posted by bigtimeballer50
wat do u mean by identical?
Yes. Same Brand, Same Chip.

I was doing an upgrade for some one in the office with this motherboard, and he has 4x 512Mb Ram module, but 2 different brands, that was working happily in dual channel on his old motherboard. But when he changed over to this new MSI (same one that is getting talk about) i found that the PC did not want to boot at all.

In the end, he had to change the ram over so that both pairs were all the same brand and chipset.

Personally I rather have all my ram modules from Same Brand, Same Chip, Same Batch if i can do it.

Most other motherboard that I have come accross would either :-
1. Run as single channel
2. Try to run dual channel if there is 2x Different Pairs.
Not the case with this motherboard. All the ram must be the same, otherwise it will not boot. It even says some thing about it in the manual.

Apart from that, it a really good board if you do not want to go to PCI-X.

Quote:
Originally posted by bigtimeballer50
awt do u mean ? i wana run dual channel with 2 peiceis of corsair 512
No problem then. However if you do want to max out this Mobo, you will need to make sure that you have another 2 peices of Corsair 512, and not any other brand. Otherwise, this board will not boot.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 03-09-2005, 12:31 AM   #14 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

ok so i fi put 2 x corsair rams it will run as dual?

and is msi good at gaming? and if its not wats the best gaming brand?
bigtimeballer50 is offline  
Old 03-09-2005, 12:35 AM   #15 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

Quote:
Originally posted by bigtimeballer50
ok so i fi put 2 x corsair rams it will run as dual?
Yes.
This board does not like running single channel unless you only have one ram module there.
Quote:
Originally posted by bigtimeballer50
and is msi good at gaming? and if its not wats the best gaming brand?
Yes. Personally I am a bigger fan of Gigabyte, but I do use MSI as my second choice when Gigabyte is not avalable or out side my price range.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 03-09-2005, 12:37 AM   #16 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

0 but is this the best gaming mobo out of all the mobos? and if u have aim post ur sn
bigtimeballer50 is offline  
Old 03-09-2005, 12:42 AM   #17 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Question

Quote:
Originally posted by bigtimeballer50
0 but is this the best gaming mobo out of all the mobos? and if u have aim post ur sn
Sorry, I don't have AIM, and beside I am still at work since I am installing on Windows Xp on another computer and i have nothing better to do but read Tech Forum (this thread in particular).

If you want a good gaming board, then why are you sticking to APG when you should be going for PCI-X?
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 03-09-2005, 12:43 AM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 168
Send a message via Yahoo to millerhighlife_
Default

I have this mobo and it's great for gaming. I have heard nothing but great reviews about it before I bought it and i'm glad I did. Only other board I would chose would be a Abit 3rd Deluxe. I think that's what it's called. I love both, but got thte MSI and haven't regreted it yet.
__________________
P4 2.4Ghz for sale $75
Radeon 9800pro for sale $100
----------------------------------
My New Rig - Soon to be Oc\'ed
----------------------------------
Raidmax Case w/ Crappy 420w Psu
AMD64 3200+ Winchester
eVGA 6800 GT 256mb GDDR3
MSI K8N Neo2 Platnium
512 x 2 Corsair XMS-3200 Xtreme
Thermaltake Silent Boost CPU Fan
80GB 7,200rpm 8mb cache SATA HDD
Logitech Z-5300 THX Certified 5.1
------------------------------
3dmark05 - 5,110
3dmark03 - 11,119
Aquamark3 - 64,745
millerhighlife_ is offline  
Old 03-09-2005, 12:43 AM   #19 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

well i have a x800 pro thats y and its agp lol
bigtimeballer50 is offline  
Old 03-09-2005, 12:48 AM   #20 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

Quote:
Originally posted by bigtimeballer50
well i have a x800 pro thats y and its agp lol
COOL. Then I can under stand your choice on sticking with APG.

Stick with the MSI.

Personally I would going for Gigabyte GA-K8NSU939 or Gigabyte GA-K8NSNXP-939, but good luck finding them as they have been discontinued last month.
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.