Monitor troubles - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-29-2004, 05:36 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 31
Default Monitor troubles

Can anyone help me? NOTE: I'm a noob so be kind
On my old computer, my monitor has a strange tinted dark look where the screen is darker than usual. I've tried messing with the brightness, gamma settings but none of them fixes the problem. Is it just that my monitor is too old and I need a new one or can it be fixed?
__________________

invisiblewall is offline  
Old 11-29-2004, 07:20 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default

Some drivers of video cards allow you to mess around with the colors for the display. Look to see if you have that option. Other wise what is your monitor and video card?
__________________

__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 11-29-2004, 07:57 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 75
Default

Um, it might be your video card or monitor. Try to hook up a another monitor to that comp and see what happens, if it is the same then its your video card and if it is not then its your monitor. My friend had the same problem but then he just changed the monitor and everything as ok.
WARLORD88 is offline  
Old 11-29-2004, 07:58 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 31
Default

Well, it's VERY old so it has an integrated card. A SIS530 I think (yeah I know, but I use it mainly for documents and such so I'm in no real rush to get a replacement one)
invisiblewall is offline  
Old 11-29-2004, 08:02 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 176
Send a message via AIM to rollincatera Send a message via Yahoo to rollincatera
Default

its probably the monitor. i dont think you have many options here. goto ebay and buy a new one.
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding a compliant sig.
rollincatera is offline  
Old 11-29-2004, 08:36 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 31
Default

Thanks, I thought it would be that.
__________________

invisiblewall is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.