monitor problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-01-2004, 11:37 AM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 46
Default monitor problems

Hi a friend of mine has just reinstalled windows 98 because I was having problems. I now need to sort out the resolutions on my monitor but it will not let me, can someone advise me what to try next.
Cheers
__________________

gav223 is offline  
Old 08-01-2004, 12:18 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 170
Send a message via AIM to Spartan 1394
Default

Did you install your videocard drivers?
__________________

__________________
<img src=\"http://img.photobucket.com/albums/v210/alienhunter2049/Mysig.png\">

\".......die screaming with sharp things in your head\"

Proud Bush supporter.
Spartan 1394 is offline  
Old 08-01-2004, 01:27 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 46
Default

Im not sure, how do I check.
gav223 is offline  
Old 08-01-2004, 01:50 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 170
Send a message via AIM to Spartan 1394
Default

Right-click on "My computer" and go to "properties". When the window pops up, click on the "Device Manager" tab. Once there double-click on "display adapters" to expand the list. Look for the name of your video card, double-click it. Another window will pop up, click on the "driver" tab. Now, look at the "Driver Provider" it should say the name of your video card manufacturer, if it doesn't or says Microsoft then chances are you have not installed the drivers for you video card.
__________________
<img src=\"http://img.photobucket.com/albums/v210/alienhunter2049/Mysig.png\">

\".......die screaming with sharp things in your head\"

Proud Bush supporter.
Spartan 1394 is offline  
Old 08-01-2004, 01:54 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 46
Default

It says microsoft, so where do I go from here.
gav223 is offline  
Old 08-01-2004, 01:58 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 170
Send a message via AIM to Spartan 1394
Default

Do you know what kind of video card you have?
__________________
<img src=\"http://img.photobucket.com/albums/v210/alienhunter2049/Mysig.png\">

\".......die screaming with sharp things in your head\"

Proud Bush supporter.
Spartan 1394 is offline  
Old 08-01-2004, 01:59 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 46
Default

not a clue
gav223 is offline  
Old 08-01-2004, 02:01 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 170
Send a message via AIM to Spartan 1394
Default

In the Device manager under Display adapters, does it give the name of the card? Example: Radeon 9800 pro
__________________
<img src=\"http://img.photobucket.com/albums/v210/alienhunter2049/Mysig.png\">

\".......die screaming with sharp things in your head\"

Proud Bush supporter.
Spartan 1394 is offline  
Old 08-01-2004, 02:04 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 46
Default

All it says is standard pci graphics adapter (vga).
gav223 is offline  
Old 08-01-2004, 02:05 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 170
Send a message via AIM to Spartan 1394
Default

hmm....what kind of computer is it? Dell? Compaq?
__________________

__________________
<img src=\"http://img.photobucket.com/albums/v210/alienhunter2049/Mysig.png\">

\".......die screaming with sharp things in your head\"

Proud Bush supporter.
Spartan 1394 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.