***MONITOR PROBLEM PLEASE HELP*** - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Thread Tools Display Modes
Old 07-27-2014, 09:23 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2014
Location: USA
Posts: 3

I just got a new custom computer and it is about 2 weeks old now. I have a DVI > HDMI cable from my computer to my monitor. The DVI cable is actually connected to my graphics card and that goes to the HDMI port on my monitor (hope this makes sense). I have an ASUS monitor (VS228H-P) and when I turn on my computer or wake it up from sleep by moving my mouse or typing something on my keyboard it should wake up the monitor automatically but it doesn't. This worked on my previous computer. I have to turn off the monitor then turn it back on again to have it show my computer. Any help would be great.


Windows 7 64bit
NVIDIA GeForce GTX 750Ti
ASUS VS228H-P 22-Inch Full-HD 5ms LED-Lit LCD Monitor

Gramsca is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 12:11 PM   #2 (permalink)
Master Techie
Join Date: May 2011
Posts: 2,993

A pc can go into a different sleep mode in Windows 7 than XP. Try pushing on the power button to wake this pc up, and then log on

Joe C is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 12:34 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2014
Location: USA
Posts: 3

I did try that... It works on other monitors its just the main one I use (The ASUS).
Gramsca is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 02:07 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
Chasee's Avatar
Join Date: Apr 2014
Location: The United States of America
Posts: 40

Try messing around in the monitor's sleep mode settings, and make sure everything is configured correctly. Same with your computer that is hooked up, you may have to manually change the sleep mode settings now that you have a new graphics card. Best advice I can give you without further researching the topic.
Chasee is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 10:29 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2014
Location: USA
Posts: 3

I have fixed this issue! I have a DVI > HDMI Cord. I had the DVI plugged into my computer (graphics card to be exact) and the HDMI connected to my monitor. I switched them, HDMI to graphics card and DVI to monitor and it worked!
Gramsca is offline   Reply With Quote

asus, display, dvi, hdmi, monitor

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PLEASE HELP!!!!TRAFIC PROBLEM!!!!PLEASE HELP kozarbozar Computer Networking and Internet Hardware 1 06-05-2012 07:12 PM
Please Help! Please Help! Please Help! thebeliever Viruses, Spyware and Malware 7 12-27-2010 10:00 PM
Asus P5ld2-vm-cr-si... PLEASE HELP PLEASE TAKE A LOOK PLEASE little_emmynem Monitors, Printers and Peripherals 1 01-10-2008 01:17 PM
please, please, please help me in this md Microsoft Windows and Software 1 08-12-2005 02:55 PM
MONITOR MONITOR MONITOR (gaming) eatbutt Monitors, Printers and Peripherals 18 06-04-2005 03:01 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.