Monitor Problem? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-04-2005, 04:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 4
Default Monitor Problem?

First off, I may be posting in the wrong place

But for the question, Just starting yesterday, when I first turn on my PC, the screen will load (Windows XP thing) and then go black after, and the only way to see the Login Users screen is by turning the monitor off, then back on a few times.

Is this a Monitor Problem? or problem with the PC?

Thanks
__________________

GaMeSTa is offline  
Old 05-04-2005, 04:53 PM   #2 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

How old is the monitor? Is it a CRT or an LCD? What are your system specifications? Sounds like your monitor may be going bad
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 05-04-2005, 05:33 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 4
Default

Had computer almost 2 years, I think it's an LCD monitor

2.4 GHZ
512 MB Ram
80 GB
GaMeSTa is offline  
Old 05-04-2005, 05:36 PM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Open the case and reseat the video card. Try to hookup another monitor to the machine and see if it does it.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 05-04-2005, 05:41 PM   #5 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

When you boot up, leave the monitor alone for a few minutes, just to see if it displays because you are turning the monitor on and off, or if it is just timing.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.