Monitor problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-15-2005, 01:33 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 31
Send a message via AIM to MarcoRyan
Default Monitor problem

I have a Pro Line 19" Flat screen monitor. I can never seem to get the picture to fit the screen correctly. I have fidled around with the picture settings on both the monitor and on windows and nothing works out correctly. I fix the left hand side to be straight and then the right goes out, fix the right and something else on the left goes out, etc, etc, etc

Anyone know why? Or how I can make it more stable?


Marco
--------------------------------------------------------------------------------------
Intel Pentium 4 - 2.8 Ghz - 533 FSB
512 MB RAM @ 400 Mhz
120GB HDD + 80 GB HDD
DVD RW
GeForce FX 5700
19" Flat monitor
__________________

MarcoRyan is offline  
Old 02-15-2005, 02:14 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re:

Hello,

Unfortunately, I have no idea. If you've tried changing the graphics card setting on monitor's on screen display settings, then I'm not too sure. What graphics card do you have?

You might want to try the monitor on another PC if you can, or try using another graphics card. If it's the same, then there may be no hope ...
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 02-15-2005, 04:28 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 284
Default

you should try checking the drivers for your graphics card and for your monitor. your flat screen is set to run at its native resolution and if its not at that resolution it wont be at its best. try your drivers and then make sure you have it set to run at its native resolution and see if that fixes it.
__________________
2.8 p4 @ 3.15 900fsb, 4 sticks corsair xms cas latency 2-3-3-6 256mb each, leadtek 6800 gt 256mb @ultra speeds, gigabyte ga8ik1100 mobo, nec 3500a 16x dual layer dvd burner, tdk 48x cd burner, wd 74gb raptor hd, windows xp pro sp2, dell 2005fpw 20 inch widescreen lcd monitor
jblaze725 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.