Monitor Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2005, 04:00 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 67
Unhappy Monitor Problem

hi everyone,
i'm hoping you can help me with a problem i'm having with my monitor.
basically it resizes the desktop area every time i start my system up.
eg. cutting off the edge of the desktop area etc.
wondering if anyones had this problem / knows how to fix it!
any help would be greatly appreciated!

joe
__________________

JoeTheIdiot is offline  
Old 01-19-2005, 06:29 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

does ur monitor have an auto adjust button ??
__________________

__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 01-19-2005, 06:33 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 67
Default

nah you set it manually via an on-screen menu, the numbers on the menu stay the same, even when the screen changes position.
Just ordered myself a new graphics card to replace my knackered old SiS6326 (don't laugh!), i have a feeling it may have been causing the
problem

cheers,
joe
JoeTheIdiot is offline  
Old 01-19-2005, 06:37 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

Lol i had a gforce 4mmx440 before that so nothin to laugh about there :P
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 01-19-2005, 06:41 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 67
Default

i'm not trying to do anything spectacular with it, just need to fix this
damn problem! haha
not gonna be spending hundreds of £s on a new card, just need it to
do the job!
thanks for your sugestion mate, much appreciated,

joe
JoeTheIdiot is offline  
Old 01-19-2005, 06:46 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Hmm, have you tried lowering the refresh rate?
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 01-19-2005, 06:49 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 67
Default

it's already at 60Hz :S
don't think i can put it any lower than that!
i'm running in 1280 x 1024 res. will that cause a problem as oppose
to using 1024 x 768?

thanks,
joe
JoeTheIdiot is offline  
Old 01-19-2005, 06:52 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Your monitor should have a set resolution which it will work best at, any higher than it and your screen will become unviewable, and any lower and the screen will not properly fit the monitor.

You can try updating the drivers in the video card, and check to see that the monitor is connected properly and that none of the pins are bent or broken off.

You can also check the GPU temperature, but I doubt that's the issue.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 01-19-2005, 06:56 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 67
Default

thanks!
like i said just oredered a new graphics card, so that should eliminate
that being the problem. i've got the latest monitor drivers, the graphics card ones won't be an issue in a couple of days. just gonna turn my pc off to check the pins!

cheers,
joe
JoeTheIdiot is offline  
Old 01-19-2005, 06:57 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 67
Default

oh yeah and my display options are set to only display resolutions my monitor can use so that rules that out.

joe
__________________

JoeTheIdiot is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.