Monitor is HDCP Ready? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-26-2009, 02:58 PM   #1 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Monitor is HDCP Ready?

Out of boredom I was reading a review for my monitor which I have had almost two years.

Samsung SyncMaster 940BW: PC HD goes HDCP - Crave at CNET UK

It says it has a HDCP ready DVI port. I am currenty using a DVI cable from my 4830 to the screen however would I benefit from a HDMI to DVI cable as my 4830 does have a HDMI port?

Cheers.
__________________

Nick is offline  
Old 02-26-2009, 03:50 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Monitor is HDCP Ready?

No. DVI is HD itself. So you would go thru the adapter for no reason. Unless you really wanted to convert it from DVI to HDMI. But you wont get anything out of it cause the only real difference between HDMI and DVI is that HDMI carries sound. Since you cant output sound form your Video Card anyways you really dont gain anything.

My 20,000th post.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-26-2009, 03:57 PM   #3 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: Monitor is HDCP Ready?

Thanks, that cleared that up. Have some rep for your 20k.
Nick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help building a budgeted gaming system (amateur) kenny536 System Upgrades 32 03-11-2009 01:25 PM
Vista 64-Bit: HDCP support? Magnum4c Microsoft Windows and Software 6 02-08-2009 08:48 PM
SLI ready RAM? Is it any better? What does SLI mean for RAM? StealthTools Overclocking and Modding 12 04-17-2008 09:27 PM
Ready to overclock J9Darkwing Overclocking and Modding 20 02-02-2008 02:37 AM
SLI Ready and CrossFire Ready D-Rocks System Upgrades 6 10-05-2007 10:57 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.