Monitor colors are off - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-27-2004, 05:23 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 19
Send a message via AIM to K Tooz
Default

no speakers hooked up to computer
__________________

K Tooz is offline  
Old 09-27-2004, 05:26 PM   #12 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
do u like it? lol
It's a different look. I'm so used to that perverted disgruntled santa. Now your name fits the avatar....what about my communist/satanist avatar with 'Nubius' as a name lol. People would think they were SOOOOO clever to come up with NEWBius when playing online games....up until I kill them all muahahaha...


Quote:
no speakers hooked up to computer
Have you tried unplugging it out of the wall and back in? Sounds simple enough but I had a macintosh screen that went green after we replaced the CMOS battery and we just dealt with it...then we moved the macintosh into a different room and simply unplugging the monitor and then back in somehow corrected the colors. It could be one of the guns in your monitor that shoots the color is off or something of that nature.
__________________

Nubius is offline  
Old 09-27-2004, 05:32 PM   #13 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
It's a different look. I'm so used to that perverted disgruntled santa. Now your name fits the avatar....what about my communist/satanist avatar with 'Nubius' as a name lol. People would think they were SOOOOO clever to come up with NEWBius when playing online games....up until I kill them all muahahaha...
Nubius: I like ur avatar, but u should make it tranparent..it would look much better!

K Tooz: ar u sure ur bit depth is set to 16 or higher? Do u have the latest drivers for ur graphics card?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 09-27-2004, 05:37 PM   #14 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

yeah, but transparent will also take down the quality and it'll have all kinds of jagged edges to it =/ even more so than it already does along the bottom of the star.
Quote:
but u should make it tranparent..it would look much better!
on top of that it seems everytime I've tried making it transparent in photoshop and set it to GIF > TRANSPARENT it doesn't do it but that's another thread, lets not jack his lol.
Nubius is offline  
Old 09-27-2004, 06:14 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 19
Send a message via AIM to K Tooz
Default

32 bit
K Tooz is offline  
Old 09-27-2004, 06:19 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 19
Send a message via AIM to K Tooz
Default

do you know where i could download updated drivers for 3dfx voodoo3?
K Tooz is offline  
Old 09-27-2004, 08:55 PM   #17 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

does the monitor looked 'washed out', as in greenish, redish, yellowish etc tint to it? if its bad enough go into the bios and see what it looks like. sounds to me like the RGB color gun is bad, that or the intensifier. Either way, its a dud if that the case (more than likely).
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 09-27-2004, 09:31 PM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
sounds to me like the RGB color gun is bad,
Yup...thats what I said a couple posts back. I also suspect that is the problem.
Nubius is offline  
Old 09-27-2004, 10:45 PM   #19 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

heh, oops didn't see that. Didn't mean to steal your fire there
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 09-28-2004, 10:44 AM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 19
Send a message via AIM to K Tooz
Default

yeah it looks washed out....so no easy solution huh?
__________________

K Tooz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.