Monitor and color - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-21-2005, 09:29 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 14
Default Monitor and color

I noticed that the picture on my viewsonic p225f monitor has a green look to it. Is this normal for crt's... I am unsure because I have never noticed it before until I got my laptop and my eyes adjusted to the colors of a LCD screen. Anyway.. any input on a way I can make sure the colors that I see on my monitor are calibrated properly so that their is no more greenish tint. (calibration ect)
__________________

NinjiKiran is offline  
Old 05-21-2005, 09:38 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default

Make sure that you cables are plugged in good. Seriously.

Disconnect it from your comp, and replug it. Check the connection at the back of the monitor as well.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 05-21-2005, 09:51 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 14
Default

this greenish color happens in 9300k viewmatch color...(the lower numbers should be bad so I wont mention those). I made my own user config which gets rid of that greenish tint... I dont know if the color is normal though for a crt or if its because I have grown used to the color on the LCD
NinjiKiran is offline  
Old 05-21-2005, 10:05 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default

No, it's not normal unless the CRT is dying.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 05-22-2005, 11:40 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 14
Default

I am going to contact viewsonic then.. see how mucha replacement cable is. If this does not work I will just exhange the monitor =(
NinjiKiran is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.