modem,modem & modem........... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-15-2005, 01:07 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 13
Default modem,modem & modem...........

I have done a thousand times........reinstalling both modem as well as its driver.
After disconnecting if i try to connect again i wil see that i am having no modem!!!!!. Then i will have to "touch up" the modem and then reinstall the driver.can any body tell mewhat may the problm?Is it something like a loose contact?how can i clear out this problm?



Having a gigabyte motherboard & internal modem(56kbps modem for dialup),OS is XP.
__________________

micheal is offline  
Old 06-15-2005, 01:22 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

-Check for newer drivers
-Flash BIOS
-Replace 56k Connection Cord
-Make Sure Windows Has Newest Updates
-Finally, Contact Gigabyte, Even Though They Are P.O.S.
__________________

__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 06-15-2005, 01:30 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 13
Default

"56k Connection Cord" -- well, i didnt understand what exactky u mean by this.The driver is already updated.
micheal is offline  
Old 06-15-2005, 01:31 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

strange. is it an internal pci/isa or is it integrated? try running thru the install new hardware dialogue up until it gives u a list of whats installed. if the modem is in the list cancel out of it. some times this works
Nitestick is offline  
Old 06-15-2005, 01:33 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

I meant the line cord that connects your phone line to your PC, might not be your MoBo or Modem, but your cord might have shorts or something.
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 06-15-2005, 03:09 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 13
Default

Quote:
Originally posted by nitestick
strange. is it an internal pci/isa or is it integrated? try running thru the install new hardware dialogue up until it gives u a list of whats installed. if the modem is in the list cancel out of it. some times this works
As u said i ran contrl panel - add hardware wizard.I got a list of devices including modem.But ther is no option to cancel it from the list.


"but your cord might have shorts or something" -- Can that happen?Becoz I am getting it right by touching the modem alone and code kept idle.
micheal is offline  
Old 06-16-2005, 01:15 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 13
Default

Can it be a hardware problm or a software problm?How come my finger touch awakes the modem!!!!!
micheal is offline  
Old 06-16-2005, 01:58 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 42
Send a message via AIM to GRINGOSTARR
Default

very weird, sounds like a bad modem or bad contact. id just buy a new modem and take it from there.
__________________

__________________
My Baby :)


<u>Cooler Master Centrion 5 Case w/ Master Power 520w Smart PSU
AMD AthlonXP 2200+ w/ Zalman CNPS7000B-Cu All Copper Silent CPU Fan.
AOpen AK77-600N w/ VIA KT600 Chipset
1GB of Micron PC2700 DDR Ram Performance Cooled by Thermaltake
ATI Radeon 9800XT (256MB DDR) Overclocked to 438 MHz w/ Thermaltake Heatsink and Fan
40 GB western Digital Hard Drive (5400RPM)
80 GB Western Digital Hard Drive (5400RPM)
80 GB Maxtor DiamondMax Hard Drive (7200RPM)
I/O-Magic Internal Dual Layer DVD+RW/+R (16X)
FMI 10/100/1000 NIC (Realtek 8169 Chipset)
Logitech MX518
fUncPad
Saitek Backlit PC Gamer\'s Keyboard
Pics of my rig are <a href=\"http://energizer2.com/pix/06132005\">Here</a>
GRINGOSTARR is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.