mobo install probs - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-28-2004, 01:02 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 10
Default

Tried to get the new mobo working again and tried many of the things I've read on this and other forums. No joy but I did take note of the beep codes.

1 long, followed by 2 short. This apparently means video adpter problem, which would kind of make sense. I also read on another forum, that someone went and bought a new video card that is AGPx8. He rekons the board ONLY works with AGPx8; I thought AGP would be fully backwards compatible. Can this be true?

I'm using a Radeon 9000pro. I find it hard to believe this card won't work with this board. I was thinking of getting a 9800pro sometime, maybe when the price drops a bit, but these will only work with WinXP as far as I remember, which means I need a new £200 graphics card and a £100 OS just to get this £50 mobo to work!

Can this be true????

Thats the great thing about PCs, the're so interoperable.
__________________

wriggles is offline  
Old 02-28-2004, 01:08 PM   #12 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2003
Location: US
Posts: 3,313
Default

I haven't seen an AGP card yet that wasn't backwards compatible.

I would take the card out and then re-seat, make sure it is pressed in.

If you have another system, try the card in that PC to see if it works.

If that doesn't work, and the card is still (fairly new) I would RMA (basically return it and get another one through the vendor).

If it does work in the other system, mobo, whatever the case, then I would suggest that maybe your new mobo's AGP is dead.
__________________

__________________
You could say I've been around.
Shakie
Shakie is offline  
Old 02-28-2004, 01:09 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

I did a search for ATI 900 Pro .Im puzzled that is clearly an 8x AGP bus card . If oyu cant even see BIOS theres not much you can do .Other than get that new 9800 Pro
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 02-28-2004, 01:17 PM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 10
Default

Thanks Guy,

The prob isn't the seating of the card - tried that, and if you read my first post, it seemed to work ok until it asked me to restart. This is whats weird about it. I've done just about everything everyone has suggested on a few forums, but to no avail. I put the old mobo back in and everything is fine

I tried a stick of DDR266 RAM, cleared the CMOS, checked the CPU/heatsink etc...

I might try to take out the video drivers as suggested above and try that. - but what do I do if I get a display? Not much point in a new mobo if your vid card is running on standard VGA drivers.

Keep the help coming - it's kind of therapy.

Dave.
wriggles is offline  
Old 02-28-2004, 01:18 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 10
Default

I think the 9000pro is only AGPx4, acorrding to the box
wriggles is offline  
Old 02-28-2004, 01:23 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

Once you get to where its working on standards then install the video card
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 02-28-2004, 02:08 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 287
Default

http://www.ati.com/products/radeon90...000pro/faq.htm


Isnt a 9000 pro a 2x agp card.It dosent fully support Directx9
Deadguy is offline  
Old 02-28-2004, 02:43 PM   #18 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2003
Location: US
Posts: 3,313
Default

Quote:
Originally posted by Deadguy
http://www.ati.com/products/radeon90...000pro/faq.htm


Isnt a 9000 pro a 2x agp card.It dosent fully support Directx9

No, it's just saying that it is backwards compatible to 2x AGP.


Here is the specs page. http://www.ati.com/products/radeon90...pro/specs.html
__________________
You could say I've been around.
Shakie
Shakie is offline  
Old 02-28-2004, 03:46 PM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 10
Default

Just tried your idea of clearing all ATI drivers. Didn't work. Same thing again. Sounded a good one though but I was getting my hopes up.

Thanks again.
__________________

wriggles is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.