messed my computer up - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-04-2005, 04:54 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default messed my computer up

long story: I bought a 6600 GT and it worked for a week & gave out. I sent it back.

When I got the new one I first uninstalled ATI drivers. Part of the instructions I had to do this had me go to run - regedit - and then remove some ATI drivers in there.

I must have done something wrong with that step because my PC wouldn't reboot. I figure have deleted a part of windows that I needed.

I figured screw it, I have a thousand songs and a resume saved on it and can get that all back, so I used the recovery disks that I had to burn when I set up my PC (its a gateway).

After the reformat I reinstalled Far Cry.

I click "PLAY" I hear the disk spinning like crazy and far cry shuts down.

Anyone heard of anything like this, or know what the problem is?

One other time I uninstalled and tried to reinstall Far Cry, is it a glitch when you have uninstalled & reinstalled a couple times or something?

Even after I reinstalled my Gateway disks there are no ATI drivers, so I guess that the recovery disks are just XP (I had to go through XP setup again) and the free AOL and other junk that they include.
__________________

macdawg is offline  
Old 05-04-2005, 05:33 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Were you able to get back all your songs and resume and whatnot?

XP's recovery is crap at best dude, personally I've never had very good luck with it.

You might want to invest in a new HD whenever you can, it's like $60 for an 80gb, or newegg has 200gb for $100 which I think I may be doing in the future.

Anyway, the only problem with far cry I know of is it's horribly glitchy without the 1.3v patch so you should get that.

You need to get a straight up WinXP disc, because yeah that gateway will install a bunch of crap right off the bat.

So whats the current status of your computer BTW, not sure if I fully understand, you got everything reinstalled and far cry was just acting weird?
__________________

Nubius is offline  
Old 05-04-2005, 05:46 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 417
Default

Did you re-install the drivers for the video card? you didnt mention that you did
__________________

sig made by pzerofgh
PCmark04 - 5192
3Dmark05 - 4068
Todd0 is offline  
Old 05-04-2005, 05:48 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default

XP recovery is crap.

What I thought I was doing was just reinstalling XP, it called itself a "non destructive restore to reinstall XP", what really happened was it took everything off my computer like anti virus I bought, anti spyware I bought, drivers for 802.11 G wireless adapter I bought for the desktop, songs, and my resume.

I guess I'll just use my laptop until I get around to reinstalling all that but I was hoping I could at least enjoy my new video card & game on there.

I have put on the two latest patches on there, 1.3 & 1.31, and also got the latest drivers.

Just weird that it shuts down like that.
macdawg is offline  
Old 05-04-2005, 05:50 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default

current state of my computer = xp & the free BS gateway includes + drivers for new video card + far cry which shuts down instantly.
macdawg is offline  
Old 05-04-2005, 05:53 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 417
Default

so is your graphics card working properly? like is far cry the only game that wont work?
__________________

sig made by pzerofgh
PCmark04 - 5192
3Dmark05 - 4068
Todd0 is offline  
Old 05-04-2005, 06:02 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
macdawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default

its the only game I own at the moment so I haven't been able to try anything else.
macdawg is offline  
Old 05-04-2005, 06:10 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 417
Default

k, well can you turn up your display setting in control panel?
__________________

sig made by pzerofgh
PCmark04 - 5192
3Dmark05 - 4068
Todd0 is offline  
Old 05-04-2005, 07:07 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

what exactly would turning up the displayed settings do?

The games crashing, so I don't see what the display settings would effect
Nubius is offline  
Old 05-04-2005, 10:02 AM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,306
Default

hey i do not know if it will work but on those oem xp cds you have
there is a folder called $OEM$ make a copy of the disk and exclude that file. When i opened the cd for my aunts emachines and my grandfathers dell all that was in there was stupid installers like 3rd party programs and other things. I do not know if it will make a clean install or just screw up the install but it is worth a try. Tell me if I am wrong.
__________________

__________________
Lonewolf5460 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.