Memory for Compaq x9010 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-05-2005, 02:53 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 90
Send a message via AIM to realmike15
Default Memory for Compaq x9010

My girlfriend recently came across a cheap laptop, buying it off a friend who needed money. Anyway she wants to be able to play World of Warcraft, which requires a minimum 256MB, and the problem is she's got 256 but with the shared memory off the video card, she's down to 192MB.

So i'm thinking about getting her a gig, right now it's configured with 1x 256mb dimm. I guess I'm just wondering, I dont know much about putting memory into brand name computers since I always build my own.

Anyone know a good place I could buy either a 768MB dimm, obviously need to match the original ram, or a new 1 gig dimm. I'm not usually good at finding replacement stuff for brand name computers, and some people seem to find this stuff easy.

Heres the computer specs
http://h18000.www1.hp.com/products/q...11599_div.HTML
__________________

__________________

Gigabyte GA-P31-S3G Motherboard (Intel P31 Chipset)
Intel Core Duo 2.33Ghz (1333FSB/Conroe)
eVGA 9600GT (512MB)
WD 240gig SATA150(7,200rpm 16mb cache) x2
G. Skill Dual Channel DDR2 1066 (2Gigs)
Plextor 16x/48x DVD+-RW SATA150
Sound Blaster Audigy2 ZS
Seasonic 500W Power Supply
LIAN LI PC-G70B Full-Tower
ViewSonic 19" VP191b LCD Monitor
realmike15 is offline  
Old 08-05-2005, 09:23 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

How many dimm slots does she have? If she has 3 (2 empy ones) then you can do a gig of RAM, but you'll have to buy a 512 and 256, it'll be seperately b/c no place sells 768RAM.

EDIT: I looked at specs, it said she has 2 dimm slots, so that rules out 1 gb of RAM unless you buy 2 512 sticks. Now you can buy a 512 stick and use it with the 256.

Most any 266mhz should work with the compaq(or HP).

Here are some 512 sticks, but I don't know about how many pins or whatever that the notebook has so you might wanna check that

the following are 200pin

http://www.newegg.com/Product/Produc...ubmit=Property

Oh, if she wants to play WoW I think you'll need a new video card too.
__________________

__________________
Quintox is offline  
Old 08-05-2005, 02:19 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 90
Send a message via AIM to realmike15
Default

Quote:
Originally posted by Quintox
How many dimm slots does she have? If she has 3 (2 empy ones) then you can do a gig of RAM, but you'll have to buy a 512 and 256, it'll be seperately b/c no place sells 768RAM.

EDIT: I looked at specs, it said she has 2 dimm slots, so that rules out 1 gb of RAM unless you buy 2 512 sticks. Now you can buy a 512 stick and use it with the 256.

Most any 266mhz should work with the compaq(or HP).

Here are some 512 sticks, but I don't know about how many pins or whatever that the notebook has so you might wanna check that

the following are 200pin

http://www.newegg.com/Product/Produc...ubmit=Property

Oh, if she wants to play WoW I think you'll need a new video card too.
Ya sorry last night when I made the post, I was a bit vague and wasn't thinking very clearly. even I'm amazed that I was talking about a 1 gig dimm for this computer :P

Anyway I'm gonna try and figure out what pin configuration this stuff is, thanks for your help! Much appreciated.

Also I'm surprised you think this card wont run the game. She's not looking to get any good performance out of the game. Just as long as it's playable, from what I can see off the box it seems to meet the minimum specs.
__________________

Gigabyte GA-P31-S3G Motherboard (Intel P31 Chipset)
Intel Core Duo 2.33Ghz (1333FSB/Conroe)
eVGA 9600GT (512MB)
WD 240gig SATA150(7,200rpm 16mb cache) x2
G. Skill Dual Channel DDR2 1066 (2Gigs)
Plextor 16x/48x DVD+-RW SATA150
Sound Blaster Audigy2 ZS
Seasonic 500W Power Supply
LIAN LI PC-G70B Full-Tower
ViewSonic 19" VP191b LCD Monitor
realmike15 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.