Memory??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-01-2005, 09:56 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 7
Default Memory???

Hi,

i have a dimension 2350 dell. the processer is running at 2.00 GHz. i also have two 256 ram sticks in, for a total of 512. Its still not running as fast as the new ones. can someone help me to how i can make my comp faster.

Thanks
__________________

jaymem is offline  
Old 01-01-2005, 10:04 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 7
Default

and will this make gameplay faster?
__________________

jaymem is offline  
Old 01-01-2005, 10:09 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Sure. First thing, usually RAM works well, but in your case it wont help out so much. Before i suggest anything, what do you like to use your computer for? The big problem with your system is that processor, its pretty out-dated.

If you like Gaming, then im going to suggest a howl new system. Because the standards for gaming computers are alot different then moderate users.

If you dont know how to built your own system then i can suggest a site that offers some good computers for low prices.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 01-01-2005, 10:11 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 7
Default

thank you
jaymem is offline  
Old 01-01-2005, 10:13 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Heres the site.
www.ibuypower.com

Here are my recommendations.

http://www.ibuypower.com/ibp/store/c...or.aspx?mid=90

http://www.ibuypower.com/ibp/store/c...or.aspx?mid=99

Dont forget you can customize these computers. So make sure you take advantage to change anything you like.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 01-01-2005, 10:41 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 330
Default

the ram will not make your computer faster but it will increase your gameplay actions
Amd64Boy is offline  
Old 01-02-2005, 01:45 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Get more Memory, new Hard Drive, New Processor, just piece it together to make it like a new PC.
__________________
majistic is offline  
Old 01-02-2005, 11:48 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 54
Default

Jaymem,

A 2 GHz cpu is not too shaby. Is it an Intel or AMD cpu? Also 512MB of memory is ok. What is the video card that you have? Also, what games are performing poorly and have you tried to turn down the resolution, some of the graphic settings, etc.?

If I had to guess, I would say it is your video card which is underpowered. For your machine, a Radeon 9800Pro would do nicely.
__________________

__________________
Gimpycow
gimpycow is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.