Maxtor HD question - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-06-2009, 07:19 PM   #21 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Maxtor HD question

I have had three maxtor drives, and have used about 2 others. Out of the three that i have used one is still moving along, it is about 4 years old now, i have not had a problem with it...but the other two crapped out at the one year mark. The other 2 that i have used, one started getting alot of bad sectors, and the other one started making a really weird clicking noise (not the normal one that comes from the hdd when its going out) it was like tapping on metal. The drive worked fine, but it was loud, and annoying, and i have no idea what the heck it was.

I would stay clear of Maxtor with my experiences with them. Seagate (for the most part), Western Digital, and samsung are the only hdd brands that i buy now.
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 03-06-2009, 08:07 PM   #22 (permalink)
 
Join Date: Nov 2006
Location: Illinois, USA
Posts: 2,363
Default Re: Maxtor HD question

I've used a lot of Maxtor drives over the years and have never had any problems...my PC now has a 120GB Maxtor (Seagate) IDE drive as my OS drive and my PC at home has 60 and 80GB Maxtor drives that are pretty old and still work fine.

Quote:
Is funny. Who here remembers the quantium fireball drives. They were great.
wtf?!? Our Compaq (1999) came with a 10GB Quantum Fireball that only lasted a year or so and then had the dreaded click of death. Bought a 60GB Maxtor (probably 2000 or 2001) and it is still working today (I have it in my desktop at home, which is on 24/7 as a server).
__________________

__________________

CalcProgrammer1 is offline  
Old 03-06-2009, 08:22 PM   #23 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Re: Maxtor HD question

I have 2 fireballs, both dead, bought 80gb maxtor, it's dead, still have 40gb maxtor, but it has several bad sectors on it... Sad thing is, that is my servers hard drive... Can't afford a new drive.
c0rr0sive is offline  
Old 03-06-2009, 09:09 PM   #24 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Long Island, NY, USA
Posts: 881
Send a message via AIM to Ethan_Kaizer Send a message via MSN to Ethan_Kaizer
Default Re: Maxtor HD question

I'm on a Maxtor HDD now, and it hasn't given me problems yet.... *knock on wood*. 500gb hard drives have gotten pretty cheap though, so if anything starts happening, I'll get a WD hdd to replace it. I've got pretty much everything backed up for now though.
__________________
||Core 2 Duo E4600 @ 2.4 GHz (OC coming soon) || Biostar TP45HP || 4GB Kingston DDR2 667 RAM ||
Sapphire HD 4670 512mb @778/1140 || Antec Trio 650w || Maxtor 250gb 7200 RPM HDD || Lite-On DVD-RW || Black Aluminum Case||
Ethan_Kaizer is offline  
Old 03-06-2009, 10:01 PM   #25 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Maxtor HD question

Well given by the ratio of bad experiences and good experiences with maxtor...don't go maxtor...sure you might get lucky and get a fine drive, but the chances are not in your favor.
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
32-bit WinXP question, regarding RAM White_Wolf Microsoft Windows and Software 1 12-21-2008 03:19 PM
Samba Questions - Can I use "test" as an acct? + Home Dir Mapping Question. Jayce Linux and Open Source 0 12-01-2008 05:14 AM
COD WAW in 2 weeks Dauntae PC Gaming 8 10-27-2008 04:18 PM
Power Supply Question + Overclocking Question Grievearz New Systems | Building and Buying 21 09-12-2007 12:59 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.