MAJOR PROBLEM with my graphics card - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-28-2004, 09:16 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to r0tc0d
Default MAJOR PROBLEM with my graphics card

Hey, earlier today I opened my case up clean my heat sink off because it was extremely dirty. Before I opened I grounded my self... then I grounded my tools and I took off the little stock fan I have and then gently wiped the heatsink off with a cotton ball. Then I took a can of pressurized air and blew into the heat sink. I put everything back to together. Windows loaded fine but when I went to launch steam I got a windows error that said

"AppName: steam.exe AppVer: 1.0.0.0 ModName: steam.dll
ModVer: 2.0.0.0 Offset: 001097cb"

I uninstalled, cleared valve from my registry, then reinstalled but had the same problem.

Then I tried to launch Call of Duty but it wouldn't work. Same with Medal of Honor, Americas army, and videos won't play. Through my extremely skilled deduction talent I have decided that there is something gone wrong with my GFX card.

So I updated my drivers, but it didn't work. So I uninstalled all my drivers, then retried, but no go. I updated my Mobo drivers, but still no good.

What should I do?! I want to give this card all I can before simply trashing it and buying another... Btw my PC is:

Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: ASUSTeK Computer INC.
System Model: A7N8X
BIOS: Ver 1.65
Processor: AMD Athlon(tm) XP 2100+, ~1.7GHz
Memory: 512MB RAM
PNY GeForce 4 Ti-4200 8xAGP 128MB DDR
Western Digital 120 GB 7200 RPM HD
__________________

r0tc0d is offline  
Old 11-28-2004, 09:20 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Any other errors?
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-28-2004, 09:43 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to r0tc0d
Default

No other errors really...

I just installed the BETA Nvidia drivers... during the middle of the installation it said that my GFX wasn't XP compatible... do you think that my windows installation could be messed up and all of the sudden isn't recognizing my GFX card?
r0tc0d is offline  
Old 11-28-2004, 09:45 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I would boot in safe-mode. Uninstall gfx driver. reboot. safe-mod. re-install latest drivers.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-28-2004, 09:46 PM   #5 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

and don't use the BETA drivers.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-28-2004, 10:04 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to r0tc0d
Default

Ok thanks... do you think that'd be any differant than a non-safemode uninstall and reinstall?
r0tc0d is offline  
Old 11-28-2004, 10:08 PM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

yes, because windows loads default drivers in safe mode.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-29-2004, 05:19 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to r0tc0d
Default

So I go into safe mode, uninstall, then re-boot and install the drivers in safe mode? Or install in normal windows?
r0tc0d is offline  
Old 11-29-2004, 05:23 PM   #9 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

All in safe mode.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.