Major PC Problem! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-25-2004, 11:55 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 4
Default Major PC Problem!

HELP!!

Don't even know where to begin with this one! ok basically.

SETUP
2.8Ghz Pentium 4
gig of DDR Ram
2 x 160Gb hard drives

PROBLEM:
The hard drives are partitions up as follows. Drive 1 has a 10 gig windows partition and the rest is for stuff and drive 2 is split at 80 gigs into 2 partitions.

Whenever I copy any data over anywhere the computer restarts and windows is no longer there. sometimes but not every time the partitions will also get wiped. At first I thought it was the hard drive so i got a new one. hence why i have 2! but it still did it so i thought it must be the motherboard so i got a new motherboard. This seemed to cure the problem and nothing happened for a couple of months, until just now! I turned on my computer and the second hard drive was completely blank, no partitions or anything. then i formatted it and copyed some of my backed up data over and the computer restarted with no indication and when it tried to boot up it couldn't because windows wasn't there!!!

whats going on!! I can't think of anything.

I did a memory test on the ram and it seemed ok. i did a cpu test and left it on overload for 6 hours but it was ok then too. I just have no idea whats up.

any help would be very greatfully recieved!!

PS its not a virus as both drives have been formatted and virus scanned!

thanks a lot
__________________

wombie is offline  
Old 06-25-2004, 12:27 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

hmmm do you have a good power supply ?
__________________

__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 06-25-2004, 12:51 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 4
Default

errrm yeah i think so.
when it restarts it does so very rapidly as though the power had been cut, but it restarts straight away.

would a power issue cause all my data ect to vanish?
wombie is offline  
Old 06-25-2004, 06:20 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 529
Send a message via AIM to alecjahn
Default

What kind of power supply do you have?

You shouldnt lose any data, but a bad/weak power supply could easily cause that kind of instability.
__________________
You're the guy from that hamburger train, right?
alecjahn is offline  
Old 06-25-2004, 08:57 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

iether test the PS or try another one.It sounds like your losing power somewhere.Or the PS is overheating and shutting down .
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 06-25-2004, 09:33 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 123
Default

This has happened to me also on an older computer, I changed the Power Supply from a 250W to a 400W.
__________________
No time to sign.
w105 is offline  
Old 06-26-2004, 07:05 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 4
Default

I don't know what kind of power supply i have in at the minute. whats reckomended for my system? a 400W? I'll try changing it.

thanks for your help guys
wombie is offline  
Old 06-27-2004, 07:09 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 4
Default

they are IDE, yeah the partition is empty If it was the D:\ its now unpartitioned space.

The motherboard is a MSI 648F Neo.
__________________

wombie is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.