The Mac G5 kicks *** - Page 9 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-23-2003, 12:50 AM   #81 (permalink)
Ultra Techie
 
dethangel's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 934
Default

thats where i was confused, my boss and i were talking about getting some new server software (windows sever 2003 datacenter edition) and he said you could have up to 64GB of ram on one machine with datacenter edition
__________________

dethangel is offline  
Old 08-23-2003, 01:01 AM   #82 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 818
Default

yes, you can, using the aforementioned set up.
__________________

g5orbust is offline  
Old 08-23-2003, 06:35 AM   #83 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

but they only have sticks of 1 GB RAM, you'd need 64 sticks of it to make 64 GB! unless they develop bigger RAM disks
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-25-2003, 11:40 AM   #84 (permalink)
Ultra Techie
 
dethangel's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 934
Default

you can get 2GB sticks of ram at www.pricewatch.com, and thats just what is available to the general public, schools and large businesses are able to get larger pieces (up to like 4GB sticks, but they are over $2000 usd)
dethangel is offline  
Old 08-25-2003, 12:42 PM   #85 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 818
Default

Quote:
Originally posted by dethangel
you can get 2GB sticks of ram at www.pricewatch.com, and thats just what is available to the general public, schools and large businesses are able to get larger pieces (up to like 4GB sticks, but they are over $2000 usd)
Hehe, look here for the 4GB DIMM. For 210$? Wow, sure goes to show the internet is not that reliable.

But, this is a strange thing. This is a quad Xeon mobo, but it has support for up to 32GB of RAM. Now, mathematics dictates that 32รท4=*GB of RAM per chip.

Life is getting confusing....
g5orbust is offline  
Old 08-25-2003, 12:49 PM   #86 (permalink)
Ultra Techie
 
dethangel's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 934
Default

if that place with the 4GB is for real, its prolly a kit, but i dont think anyone would sell 8 512MB chips for 210$ lol

i dont know what it is about that, it just seems fishy as none of the sites will say what kind of ram it is (none of them specify whether it is pc100 or pc 3200, its annoying)

*edit*

it "really" is 1 stick, rofl

look here this is ridiculous, id like to try and buy that

*edit*
dethangel is offline  
Old 08-27-2003, 05:18 AM   #87 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

the only computer ive seen that supports 8 DIMM slots is the Mac G5

when i went there it said the lowest price was $158
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-27-2003, 02:09 PM   #88 (permalink)
Ultra Techie
 
dethangel's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 934
Default

lowest price for what?
dethangel is offline  
Old 08-27-2003, 07:18 PM   #89 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 818
Default

Quote:
Originally posted by dethangel
if that place with the 4GB is for real, its prolly a kit, but i dont think anyone would sell 8 512MB chips for 210$ lol

i dont know what it is about that, it just seems fishy as none of the sites will say what kind of ram it is (none of them specify whether it is pc100 or pc 3200, its annoying)

*edit*

it "really" is 1 stick, rofl

look here this is ridiculous, id like to try and buy that

*edit*
there must be some sort of widespread confusion here, because I paid 120$ for a 512MB SoDIMM and $80 for a 512MB DIMM. How can something with 8x the capacity cost only 40/80 bucks more?

I am very confused now...
g5orbust is offline  
Old 08-28-2003, 08:01 AM   #90 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

when i went to the site with the 4 GB RAM disk that's what the lowest price was
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.