low on memory - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-22-2005, 08:35 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 111
Default low on memory

ive been getting this message on the bottom right hand corner on my desktop. low on virtual memory or something. its a yellow baloon pop up.i get it after playing HL2.

When im playing half life 2 i freeze alot for 1 - 5 seconds and the game doesnt run as smooth as before.

There was a point in time where i didnt get that message and half life2 ran good.

Whats wrong with it? do i have to get more ram or something?

i didnt make any big changes to my computer either.
__________________

r1c3_808 is offline  
Old 03-22-2005, 08:41 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

right click my computer and click properties. go to advanced. Under performance click settings. Click the advanced tab. At the bottom where is says virtual memory, click change. Increase the amount of virtual memory you have. Im assumming you have Win XP.
__________________

Sport1031 is offline  
Old 03-22-2005, 08:45 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 111
Default

wut do i do after that? like whats a good number tp put in
r1c3_808 is offline  
Old 03-22-2005, 08:50 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

click custom size and change the inital size to aroung 800MD and the maximum around 1600MB. (I'm just going by the default setting for my computer, and I only have 40 GB of HD.)
Sport1031 is offline  
Old 03-22-2005, 08:53 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 111
Default

wow mines was low. it was at 384mb for initial size and 768 for maximum size.
r1c3_808 is offline  
Old 03-22-2005, 08:57 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default

Mines 1000/2000
c0rr0sive is offline  
Old 03-22-2005, 08:58 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

yea bring it up the message should appear anymore
__________________

Sport1031 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.