Linksys Router - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-26-2005, 04:21 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default Linksys Router

i hjave a question about my Linksys router wireless-g broadband 2.4GHz speedbooster here the question how far do they work up to. Like can i take it to my friends house and will the internet still work. So how far will this router work up too.
__________________

__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 02-26-2005, 04:53 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 175
Default

Upto one hundred meters.
__________________

FrontSide is offline  
Old 02-26-2005, 07:29 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

lol, your friends house... How far does he live? Either way i wouldent count on it. I'v noticed even if its the same router some will work further then others.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 02-26-2005, 07:52 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 122
Default

you know, you could incease the distance of your wireless signal, just pick up a linksys signal booster from radioshack, or a hawking, your choice.
__________________
Quote:
In the eyes of Bill Gates, the open source world seems un-activated...
geffin is offline  
Old 02-26-2005, 09:41 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

the 802.11b frequency has a much farther signal range then the 802.11g, but the B is slower in turn, not 54mb/s. i think B is 11mb/s.
jolancer is offline  
Old 02-26-2005, 10:03 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

Unless your friend is next door, no way.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 02-26-2005, 10:34 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 116
Send a message via AIM to B34ST1Y
Default

actually...if it's a linksys router...you're in luck...Linksys routers run a very low level version of Linux on them...and they post the source online too! There are cracked versions of firmwares, that can boost the power of your router by 300%....and you can run various Applications too...aka....manage your bandwidth to download torrents faster...FTP transfers....anything and everything my friend..........................

As far as DISTANCE goes...in MOST areas....if the channel is clear, channel 6 seems to work the furthest distance. You can also try making a parabolic reflector for your antennas on the router...that will help tremendously for non-omnidirectional usage. Try googling that for some more insight...you'll dig up a boatload of info. I had picked up on a Linksys router with Netstumbler...and got a 17% signal from at least 200 meters away, if not more...and thats THROUGH housing and everything; but that was in such a sensetive spot in my room, that if the antenna moved literally an inch...I would lose signal altogether!
__________________
Minneapolis Computer Repair http://altrepair.com
B34ST1Y is offline  
Old 02-26-2005, 10:49 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

well where can i find this at about my router to boost it up and plus how do it when i get the software and stuff will it just boost it up.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 02-26-2005, 10:52 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

and plus will it work on the model (WRT54GS) speedbooster wireless G
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 02-26-2005, 10:58 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

I seriously dident know their were boosters lol. Im getting a wireless router when my rig is finished. I getting a booster too. But how does it really work?
__________________

__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.