LimeWire error - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-11-2005, 06:18 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default LimeWire error

I installed Java and LimeWire and when I went to start up LimeWire it had an "fatal internal error" and then it shuts down. I reinstalled both and redownloaded both and I still get the same error. Does anyone know of a solution for this?
__________________

Sport1031 is offline  
Old 04-11-2005, 06:26 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

Java 5.0 update 2 I hope?

Did you uninstall old java first?

You should uninstall old java, reboot, delete the java program folder, clean java stuff out of registry, install new java version, reboot, go into msnconfig and disable the startup item jusched (java update schedule) and then reboot again

That's probably the best way to do java, I'm thinking you got a registry conflict somewhere.
__________________

__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 04-11-2005, 06:39 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

Hello Sport1031

I'm not absolutely sure what the problem is but I suspect that due to Limewire being written in Java, it probably uses some of the same files (dlls or whatever) that Java does. If one of these 2 is overwriting a system file of a different version required by the other, you will get this type of error.

I suggest you download the latest JRE from Sun Microsystems (uninstall Limewire & the current JRE first) & try again
Samm is offline  
Old 04-11-2005, 07:00 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

I already have the latest version and the old version was uninstalled first.
Sport1031 is offline  
Old 04-11-2005, 07:05 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Uninstall everything that has to do with java,After you have done that download limewire again and run it and it will install java for you,It should fix your problem and you shouldn't have any conflict's with it.
Shumway is offline  
Old 04-11-2005, 07:06 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

That's what I did the first time but I got an error. So I uninstalled and reinstalled seperatly, but it still didn't work.
Sport1031 is offline  
Old 04-11-2005, 07:09 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Try google and see if there is any error report's or fix's for it,Someone must of had the same problem and figured it out.
Shumway is offline  
Old 04-11-2005, 07:10 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

Just a thought, but have you tried installing them in a different order?
i.e. If you have been installing java first followed by limewire, then try installing limewire first, check that it works, then install java (or vice versa)
Samm is offline  
Old 04-11-2005, 07:11 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

OK I'll try that.
__________________

Sport1031 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.