Lexmark Printer Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-01-2005, 09:24 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 73
Send a message via AIM to MrSpecial
Default Lexmark Printer Problem

I am having a problem with a printer I've been using for almost a year now. Before the last few weeks, my printer has been working without any problems; but it is now acting quite strange. I am using a Lexmark Z53 Jet printer; the printer waits about 3-5 minutes before printing the page. After it starts, it only prints half the page, and waits another 3 minutes before it prints the rest. It does this with the next pages, as well.

A few times, I've tryed to print something, but it doesn't, and just says "spooling." Does anyone have any idea on how this could get fixed?

Thanks in advance.
__________________

MrSpecial is offline  
Old 06-01-2005, 10:43 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 487
Default

Did you try reinstalling the drivers?

Maybe the drivers got corrupted for some reason. I had this same problem with my old HP printer and once I reinstalled drivers it went back to normal.
__________________

hu_xu is offline  
Old 06-02-2005, 09:33 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 73
Send a message via AIM to MrSpecial
Default

Yes I tryed reinstalling the drivers, with no success

But, I managed to fix the problem, but I am not sure how I did. Right after I posted this, I found a site telling how the spoolsv.exe process takes care of part of the printing process, and I found out that it is also the name of a trojan. I moved the spoolsv.exe file, and restarted my computer. When my pc booted up, the file was replaced and my printer started to work properly.

Is what I did a solution to this problem, or is it just a coincidence that I happened to change that process, and my printer started working, at the same time?
MrSpecial is offline  
Old 06-02-2005, 09:36 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

what is it connected with? USB? parallel?

I think the problem is, the connection to the printer is so slow, so it takes ages to send the print data
__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-03-2005, 12:59 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Location: Townsville, QLD
Posts: 670
Default

Not trying to be A smartarse in anyway, shape or form,

I know people who have had similar problems, and simply had to invest in A new printer. Lexmark is A cheap brand because they are built very cheaply, hence you get problems with the Printers (particularly the lower end Lexmarks). Once printers start going wrong there is very little you can do.

In short My friend ditch the Lexmark and get another brand, youll be glad you did.

Jake
__________________
Linux Distro chooser

[
jakec is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.