LBA Controller? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-04-2004, 05:52 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 3
Default LBA Controller?

I just installed my western digital 40 GB hard drive (NTFS partition) and my computer is only recognizing it as 1.96 GB. I have a spacewalker main board and a celeron 600 cpu overclocked to 733. The computer place i bought the hardrive from said i need a LBA Controller to solve this problem but i am not completely clear on this. Please help me out.

Thanks.
__________________

homemade4 is offline  
Old 06-04-2004, 06:23 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

can you give more details on the motherboard? not familiar with Spacewalker...
__________________

Inaris is offline  
Old 06-04-2004, 06:32 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 3
Default reply

Its a Spacewalker AV11, FC-PGA Celeron/Coppermine processor, based on AGP Main Board, Socket 370. What else do you need to know?
homemade4 is offline  
Old 06-04-2004, 06:56 PM   #4 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default

Inaris, the Spacewalker boards are the same as Shuttle.

When booting the PC, go into the BIOS by hitting Delete, or F2 (I forget which one it was for this board) and make sure that you are using the LBA (logical block addressing) controller for the controller that is housing the physical drive, ie: Primary Master, Slave, etc.

-Mike
mikesgroovin is offline  
Old 06-04-2004, 08:43 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 3
Default reply

I checked Bios, and i am using the LBA (logical block addressing) controller for the controller that is housing the physical drive.

Please help
homemade4 is offline  
Old 06-06-2004, 07:59 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 72
Send a message via Yahoo to raj_1024
Default

may be ur mobo is old so it is not accepting the harddrive it will detect only the clusters.
__________________
hi everybody
raj_1024 is offline  
Old 06-06-2004, 08:00 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 72
Send a message via Yahoo to raj_1024
Default

or try updating ur bios
__________________

__________________
hi everybody
raj_1024 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.