Laptop Memory - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-01-2004, 05:43 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 546
Default Laptop Memory

I want to upgrade my laptop's memory, I opened up the ram cover and the stick thats in there says it's PC66 (slow+old). If I were to buy a PC100 stick would it still work in the laptop?

Also when I bought the laptop on ebay the listing said that the memory is upgradeable to 256MB I think 2x128? But if I put in a 512MB stick would it recognize it? How about two 512's?

BTW It's an IBM ThinkPad 600E 2646-8BU 400MHz P2 running Win XP, and I know it has the potential for running some games but not without more ram.
__________________

__________________

Musjunk22 is offline  
Old 11-01-2004, 05:54 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Well this was all I could find regarding that thinkpad:

http://www.ciao.co.uk/product.php/pN...d/4/subTabId/1

and that actually says 600X and not 600E not sure if the X means like wildcard or literally X instead of E, but that one says it can go up to 578mb of RAM........but if you said you saw an e-bay listing saying it can only support 256 then putting in a 512mb stick would be useless...

Also I couldn't find anywhere regarding how fast of memory it supports so I don't know if it'll indeed Support PC100....it's hard to dig up information on hardware that's pretty outdated =/


Things like that require the manual or tech-support to answer because man I can't find ANY info on that thinkpad of yours, guess it's a bit outdated....I keep finding ones near it, but are just slightly newer revisions.
__________________

Nubius is offline  
Old 11-01-2004, 06:28 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 546
Default

Well since my 600E has almost the same specs except for the cpu and hdd I think I'm going to take my chances at a stick of PC100 512MB SODIMM and buy it because it's pretty cheap anyway and I reaaaaly need it. Thanks for that info. I even searched IBM's site and they didn't even have any of those specs.
__________________

Musjunk22 is offline  
Old 11-01-2004, 06:48 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 163
Send a message via Yahoo to xenosoul
Default

let us know if it works with that model.
xenosoul is offline  
Old 11-01-2004, 09:24 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Yes I too want to know if your risk pays off Goodluck musjunk
Nubius is offline  
Old 11-03-2004, 06:09 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 546
Default

Alright thanks for the support!
__________________

__________________

Musjunk22 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.