Lapped My TRUE - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-29-2010, 01:05 AM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,657
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Lapped My TRUE

Noctua, but I don't know what model that is? only two heatpipes?
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 03-29-2010, 01:05 AM   #12 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Lapped My TRUE

the U12P
__________________

Fat.Clown is offline  
Old 03-29-2010, 08:03 AM   #13 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Lapped My TRUE

Good Job

Now on with the OverClocking
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 03-29-2010, 11:12 AM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Lapped My TRUE

yeah, i have what i believe a stable oc for 3.9 right now, but it seems to crash randomly some times, like it will be stable, then bam, it crashes. I think i might have like a voltage too low or something (slay, you have the same mobo as me, what voltages are you running? we have a pretty similar setup so your voltages will probably work for me)
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 03-29-2010, 12:19 PM   #15 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Lapped My TRUE

when you say stable, what do you test it with?
Fat.Clown is offline  
Old 03-29-2010, 12:29 PM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Lapped My TRUE

linx...
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 03-29-2010, 05:35 PM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Lapped My TRUE

I run the i7 920 in my Office Workstation at 4GHz using these settings.

Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 20X )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 201 )
MCH Strap ( 1600 MHz )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( 3221 Mhz { 16X } )
CPU Clock Skew ( 0 ps )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 106 )
OC Recovery ( Enabled )

Memory Feature
Memory Speed ( Std. )
Memory Control Setting ( Enabled )
Memory Frequency ( 1067 / 2:8 )
Channel Interleave Setting ( 6 )
Rank Interleave Setting ( 4 )
Memory Low Gap ( Auto )
tCL Setting ( 7 )
tRCD Setting ( 7 )
tRP Setting ( 7 )
tRAS Setting ( 24 )
tRFC Setting ( 54 )
Command Rate ( 1 )

Voltage Control
EVGA VDroop Control ( Without VDroop )
CPU VCore ( 1.30625v )
CPU VTT Voltage ( +250mV )
CPU PLL VCore ( 1.725v )
DIMM Voltage ( 1.65v )
DIMM DQ Vref ( +0mV )
QPI PLL VCore ( 1.3v )
IOH VCore ( 1.375v )
IOH/ICH I/O Voltage ( 1.625v )
ICH VCore ( 1.3v )
PWM Frequency ( 800 KHz )

CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Disabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Disabled )
Virtualization Technology ( Disabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( Auto )

I run my Gamer at 4.2GHz using these settings. There very simular thought the Classified has a few extra options.

Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 20X )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 201 )
MCH Strap ( 1600 MHz )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( 3221 Mhz { 16X } )
CPU Clock Skew ( 0 ps )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 106 )
OC Recovery ( Enabled )

Memory Feature
Memory Speed ( Std. )
Memory Control Setting ( Enabled )
Memory Frequency ( 1067 / 2:8 )
Channel Interleave Setting ( 6 )
Rank Interleave Setting ( 4 )
Memory Low Gap ( 2G )
tCL Setting ( 7 )
tRCD Setting ( 7 )
tRP Setting ( 7 )
tRAS Setting ( 24 )
tRFC Setting ( 54 )
Command Rate ( 1 )

Voltage Control
EVGA VDroop Control ( Without VDroop )
CPU VCore ( 1.30625v )
CPU VTT Voltage ( +250mV )
CPU PLL VCore ( 1.8v )
DIMM Voltage ( 1.65v )
DIMM DQ Vref ( +0mV )
QPI PLL VCore ( 1.375v )
IOH VCore ( 1.375v )
IOH/ICH I/O Voltage ( 1.625v )
ICH VCore ( 1.3v )
VTT PWM Frequency ( 250 KHz )
CPU PWM Frequency ( 1333 KHz )
CPU Impedence ( Less )

CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Enabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Disabled )
Virtualization Technology ( Disabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( Auto )
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 03-29-2010, 08:07 PM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Lapped My TRUE

tried those settings out, would not even boot, so i tweaked them a bit, but then i was erroring in lix (at only going for 4.0ghz) i thought it maybe a vcore issue, so i slowly went all the way up to 1,33750, still erroiring (pll vcore at 2.1 as well) any ideas? I have not actually crashed or bsoded or anything just its eroring before it finishes. Usually within the first 30s, and multiple times on 17s for some reason.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 03-29-2010, 08:18 PM   #19 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Lapped My TRUE

Leave the CPU PLL alone, lower it a notch if anything. Try raising the CPU VTT. Adjust your memory latencies to what is recommended for your memory, not what I have listed. Have you been watching your temps while testing LinX? What are they peaking at? And what is your Vreg Temp doing under load? Use HW Monitor. Exactly which mobo do you have? Are you using the latest Bios?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 03-29-2010, 08:26 PM   #20 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,657
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Lapped My TRUE

CAN you lower it below 1.8? Even if you can I don't think you should.
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My laptop's HJ This log dannyual767 HijackThis Logs (finished) 21 08-27-2009 09:45 PM
HijackThis log, please look at it, thanks! iNeedHelpFast HijackThis Logs (finished) 16 08-16-2009 02:21 PM
If you would be so kind, Osiris logs 7.31.09 bre11235 HijackThis Logs (finished) 12 08-03-2009 03:31 PM
Please analyze my logs myr707 HijackThis Logs (finished) 6 06-23-2009 12:29 AM
TRUE Lapped $50 shipped thirdshiftdj Buy/Sell/Trade and Hot Deals 7 09-23-2008 10:44 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.