Kind of annoying problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-21-2006, 11:44 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Kind of annoying problem

It's not really a problem perse, but it's rather inconvienant.

When I start my computer, I don't get any beeps. It POST's fine and works fine, but no beeps. A while ago I was trying to diagnose a problem that I thought to be RAM. I took all my RAM sticks out and started, and no beeps...

What's up with that?
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 08-22-2006, 12:54 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 406
Send a message via AIM to Tox1cThreat
Default

is the speaker connected - properly?
__________________

__________________
<center></center>
Tox1cThreat is offline  
Old 08-22-2006, 02:47 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Quote:
Originally posted by Tox1cThreat
is the speaker connected - properly?
I think so, cause I have a temperature program that beeps.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 08-22-2006, 01:42 PM   #4 (permalink)
Geek Squad
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 788
Default

No, he means the internal speaker (ignore me if that is what you mean =P)
__________________
"Truth is violated by falsehood but outraged by silence."

"Mastering others is strength, mastering yourself is true power." ~Sun Tzu

"Ad Astra Per Aspera"

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall." ~Confucious

"The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.Ē ~ Samuel Jackson

ďOmnis vir est fortunae faberĒ
JoshSB is offline  
Old 08-22-2006, 05:49 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

also check in the bios to make sure its not disabled, but sounds like the internal speaker may of gotten disconnected (like stated above).
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 08-23-2006, 02:57 AM   #6 (permalink)
dcc
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 107
Default

Some older boards had LED displays for system diagnosis purposes.
dcc is offline  
Old 08-23-2006, 09:00 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Quote:
Originally posted by dcc
Some older boards had LED displays for system diagnosis purposes.
No, it's a newer ABit s939 board.

I do have an option in the BIOS that enables "quick POST", but I disabled it and still no beeps.

I dunno, maybe the speaker is just broken. Maybe the beeps I heard on my program came through the desktop speakers.

Just kind of annoying that it doesn't beep lol.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 08-25-2006, 04:24 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

I checked the speaker and it was inserted properly. Just for giggles, I put a known working speaker in there and that didn't work either.

Hmm..
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.