kill the pc? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-22-2005, 12:55 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default kill the pc?

hi well i have a brand new pc but sadly no internet access and im stuck using the family one which is very slowly dying.

please cast your eyes away from the specs if needs be:

mobo = asus a7v133
CPU = amd athlon thurderbird socket A
hard drive= 1st maxtor 90430d3 , 2nd fujitsu mpd3173at
graphics card = nvidia geforce ddr
RAM = sdram 2x 256 one 512

Im having errors saying hard drive failed and really long loading times should i scrap the system all together or just replace the hard drive and cpu. This is a family pc so a budget of £100 or $181.81 . any ideas?
__________________

baronvongogo is offline  
Old 06-22-2005, 04:20 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 199
Default

don't reeally understand why you have to use the old one when you got the new PC

if it is the internet you are concerned, do you mean your old family pc got internet access??

before upgrade any hardware on your old pc, I would suggest a reinstall of OS, that should fix the long load time problem... about the hard disk fail... try a low level format??
__________________

hkfnstang is offline  
Old 06-22-2005, 04:27 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

i dont have a router yet to set up a wireless internet connection to my new pc. and moving house soon so waiting till then.

the family pc has many probs but installing xp again is a right pain as i cant boot from cd for some stupid reason it doesnt come up even if i set it up in the bios.

so buying a new hard drive and installing xp from my new pc would be easier then putting it into the family pc. Im starting to confuse my self now :P .

If the family pc is only used for internet would a cpu as well as the hard drive replacement be enough or with 1 part failing should i replace the lot?
baronvongogo is offline  
Old 06-22-2005, 04:35 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 199
Default

can try reflash your BIOS on your old PC, see if that fix the won't boot from CD problem

installing new OS on a new hard drive from your new PC won't help on your old PC if you plan to put that, the OS won't be able to run in your old PC anyway because of different of hardware, especially it is an old one

if your old PC is just for internet, then I would suggest to fix what is fail... no point to invest more
hkfnstang is offline  
Old 06-22-2005, 04:38 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

i might just buy an old hard drive to install because the pc is seriously messed up it makes a hell of alot of noise awhile back the fan on the cpu stopped and i didnt no until my pc kept freezing tok me about 3 days to figure that one out lol.

and id rather not mess with the bios too much its old and might destabalize the whole pc.
baronvongogo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.