Just some food for thought.... - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-19-2004, 09:06 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 107
Default

Prolly wouldent be able to spend over 100 bucks on a video card. lol yeah 64mb would be an improvement. .

Would this card work ?

http://www.walmart.com/catalog/produ...A163385%3A4467



hmm i think i have like one or two more slots for ram if i remember right. oh and i already have 2 of the slots taken up, ones got 64 MB, that it came with, and i put in 128MB of ram like 3 years ago
__________________

Chrisman88990 is offline  
Old 12-19-2004, 09:07 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

lol @ shopping on walmart.com for vid card LOL

go to www.newegg.com, they have good stuff and its cheapest prices

anything agp will work as long as it's compatible w/ your computer (such as RAM and stuff, read below on the vid card u want and it'll say minim. requirements)
__________________

__________________
Quintox is offline  
Old 12-19-2004, 09:17 PM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 59
Default

Quote:
Originally posted by Quintox
well get a new agp card, 64mb would work for sims 2 but 64 still sux, so its not really an upgrade, but for u it is

how much $$ u have to spend ?

EDIT :

well 128ram vid card is pretty good for sims 2, so u'd be OK w/ that,

and w/ the 256 ram stick, you can add that to your comp which should give u around 500ram. (dont take our ur old one)

that is, if u have 2 slots for RAM
Memory isn't generally too important for graphics cards. There are lots of 64mb cards that outperform 256mb cards, the GPU is much more important. Don't buy a card based on onboard memory alone.
Smauler is offline  
Old 12-19-2004, 09:23 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 107
Default

awosme webstie quintox , but i usually dont do the whole online order thing. But it does give me some ideas thanks ;P. oh and smauler, what would be a good GPU with lets say 128MB of video ram , for under 100 bucks, or maybe alil over. That would work with my system to play sims2 ?
Chrisman88990 is offline  
Old 12-19-2004, 09:38 PM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

gpu??
__________________
Quintox is offline  
Old 12-19-2004, 09:42 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 107
Default

lol i dunno ? tahts what that guy said.. who knows.. all i know is that i want to play this F'ing game on my comp.. it looks sooo good..lol
Chrisman88990 is offline  
Old 12-19-2004, 09:45 PM   #17 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

ha

all i know is to get a new vid card and some RAM

not sure what kind, but i do know that even if u get an 8x agp card, your 4x will still run it, only at a 4x speed not 8x

thats what i read somewhere
__________________
Quintox is offline  
Old 12-19-2004, 09:47 PM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 107
Default

Yup thats what im gunna do, get a better vid card, T&L supported. and 256MB of ram. If that doesent run the game, then im beat. Ill just sell it for like 5 dollers off what i paid for it to my friend lol.. THeres no reason why it shouldent play if i get those two things. Lol on christmas day, just for ****s and giggles, i think im gunna try it out and see if it will work. haha wouldent that be sweet if it did
Chrisman88990 is offline  
Old 12-19-2004, 09:50 PM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

yep

dont take my word for everything, i am def. not even close to an expert

i'm in the same boat as you, except i need vid card for counter strike source, and it has to be PCI lol
__________________
Quintox is offline  
Old 12-19-2004, 09:52 PM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 107
Default

lol its aiight, im gunna try my best and hope everything works:P, you guys have been a HUGE help in trying to figure this stuff out. Im not even close to an expert either, i just want to play this game on my "ANCIENT" System. lol I remember 4 years ago this comp was the ****. haha it was awsome, now it just blows.....thanks again for all your help!
__________________

Chrisman88990 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.