Just installed new mother board pc shutting off any ideas? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-13-2004, 12:57 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3
Default Just installed new mother board pc shutting off any ideas?

-----------
i just recieved my p4c800e mb p4 3.4 in the mail today. i took out my old board and
installed this one. upon installation i did not reload windowsxp for i set
all windows drivers before i installed new board. win xp loaded up fine. i
installed all new drivers for motherboard from cd. I went to install asus
probe and at the installation screen my pc lost power. But, the green led
on the mother board as well as the ethernet lights stayed on. My front
switch would not turn the cpu on until i reset the main switch on the back
of my tower. I thought to my self then, i would go ahead and reload
windows, but to my dismay the pc shut off again just before my win xp cd
prompted me to select to install windows xp. And it shuts off pretty much
the same place everytime. As well it shuts down when trying to run a game.
But windows loads fine and i get get on the internet just i cant run much.
Please Help Urgent! Board cost me 970 $ ps 450 watt ps with all pins and connectors, sapphire 9800xt, 1024pc3200ddr400
__________________

parris is offline  
Old 03-13-2004, 01:09 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 287
Default

Can you do scan disk.
__________________

Deadguy is offline  
Old 03-13-2004, 01:11 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3
Default

im scared to try for i dont want it to get in a locked up state.
parris is offline  
Old 03-13-2004, 09:30 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2
Default

happens the same place everytime?
checked memory(ram)? faulty chip can cause sporatic problems.
it may read proper amount, but still be faulty.
by the way nice system..
Bob` PC Garage is offline  
Old 03-13-2004, 11:25 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3
Default

THX for replies but problem solved. faulty power supply. dont know what happend but it works great now.
parris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.