Just built a new computer........ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-20-2004, 11:12 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 87
Default Just built a new computer........

Just built a new computer, asus motherboard and antec case. I just turned it on and I have power to the fans , front lcds, hard drive etc but nothing comes up on the monitor. What could be going on? This is my second one and the first one works beautiful.

dandivine is offline  
Old 12-20-2004, 11:14 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
willsko87's Avatar
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240

did it beep?


willsko87 is offline  
Old 12-20-2004, 11:16 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 87

beeped once, won't post
dandivine is offline  
Old 12-20-2004, 12:10 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124

make sure everything is seated properly CPU/Memory/AGP Card all power conections are connected , CPU Fan connected in proper CPU socket.
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 12-20-2004, 12:11 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 6
Send a message via ICQ to ARTzWeb.net

Try removing all hard drives/memory sticks/sound cards/etc. and then try to boot with only a graphics card and a single memory stick.

If this doesn't work, you have a hardware failure either on the memory or on the mainboard.
ARTzWeb.net is offline  
Old 12-20-2004, 12:23 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 87

Guess what it was................. I took off the pentium 4 processor and low and behold there was two pins bent on the corner.
So I whent on the newegg site where I bought it to get a rma number to return, thet said you can't return processors after 7 days ... So I thought I was out $140. I put the cpu on a matt I have got a magnifying glass and a straight edge razor and straighten them. I lined it up over the socket and it had to be forced just a bit. I thougt because of that it wasn't going to work but vola she started right up.
dandivine is offline  
Old 12-20-2004, 12:31 PM   #7 (permalink)
Super Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 327


Echo_ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.