it's completely unstable - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-01-2004, 09:37 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 42
Default it's completely unstable

As you can see my system from below, it is completely unstable...I was just wondering, would it be the CPU or I don't have the correct chipset drivers or etc. I have re-install so many times but the result is still the same. I have encounter new problem, I cannot set my CPU to 133MHz, it hangs, but works find in 100MHz. The computer always hung and I'm having a strange problem with my keyboard. I just wanna share the problem with y'all.
__________________

__________________
Mandrake 9.2/Win XP
Asus A7V333 Socket A
AMD Athlon 1800+
DDR260 RAM 512MB
Maxtor 6L080J4 80GB
Nvidia GeForce FX 5200 128MB
Creative SB Audigy
LG Burner 32X 10X 40X
Standard 101/102 Keyboard
PS/2 Mouse
RealTek Ethernet NIC
KDS USA monitor
1394 Net Adapter
nu_in_tha_spot is offline  
Old 03-02-2004, 11:32 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 205
Default

make sure your useing 133 mhz memory (266 DDR). If the memory isn't 133, you won't be able to set the FSB at 133.
__________________

__________________
Shuttle XPC SB61G2
P4 2.8 800 Mhz FSB
1024 Dual channel DDR400
ATI AIW 9700 Pro
120 GB Maxtor SATA
Lite-On 411S DVD+-R/RW
Logitech Elite Duo wireless KB/Mouse
nvalhalla is offline  
Old 03-02-2004, 05:25 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 51
Default

starting from the basic , did you check your power supply
loner is offline  
Old 03-02-2004, 05:31 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 42
Default

what do I need to check more?...I didn't even think about that. Yea, my first power supply died so I got a new one 8 months ago.........I didn't take a time to understand power supply......So I don't know how to troubleshoot.
__________________
Mandrake 9.2/Win XP
Asus A7V333 Socket A
AMD Athlon 1800+
DDR260 RAM 512MB
Maxtor 6L080J4 80GB
Nvidia GeForce FX 5200 128MB
Creative SB Audigy
LG Burner 32X 10X 40X
Standard 101/102 Keyboard
PS/2 Mouse
RealTek Ethernet NIC
KDS USA monitor
1394 Net Adapter
nu_in_tha_spot is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.