Intel FUD versus AMD fact - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-18-2007, 09:23 PM   #1 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default Intel FUD versus AMD fact

Interesting blog entry. Too bad he is under nondiscosure. Still, it sounds like it is going to get fun again.

Tom Yager's Ahead of the Curve | InfoWorld | Intel FUD versus AMD fact | May 16, 2007 03:00 AM | By Tom Yager
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 05-18-2007, 09:44 PM   #2 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: Intel FUD versus AMD fact

wow, seems like amd is really starting to try to come out in front! i guess the winning processors will be on the AM3 socket, and probably be cheap and cool, which most pc addicts love.
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 05-19-2007, 01:51 AM   #3 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Intel FUD versus AMD fact

Quote:
Originally Posted by bmxfreakrider View Post
wow, seems like amd is really starting to try to come out in front! i guess the winning processors will be on the AM3 socket, and probably be cheap and cool, which most pc addicts love.
Amd aren't using a new socket they are using a different chipset coonfiguration so it is am2+ not am3 the socket is the same size and shape as a am2 but the shipset gives new performance and features hence why k10 am2+ processors will work on am2 boards but the am2 users will miss out on most of the benefits

Lol amd use the same method for there manufacturing processes as there processor aims same with intel. with intel and the pentium 4 it was all about large clock cycles whilst amd was all about small clock speeds but better efficiency
__________________
saltynay is offline  
Old 05-19-2007, 03:37 AM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default Re: Intel FUD versus AMD fact

Why work harder when you can work smarter?
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 05-19-2007, 03:39 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Intel FUD versus AMD fact

Quote:
Originally Posted by saltynay View Post
Amd aren't using a new socket they are using a different chipset coonfiguration so it is am2+ not am3 the socket is the same size and shape as a am2 but the shipset gives new performance and features hence why k10 am2+ processors will work on am2 boards but the am2 users will miss out on most of the benefits
AM2+ is AM2, just with a faster HTT speed.
AM3 will be one pin less, but AM3 CPU's will work in AM2+ and AM2.

I wonder what Nvidia has planned as far as chipsets go.

Quote:
Lol amd use the same method for there manufacturing processes as there processor aims same with intel. with intel and the pentium 4 it was all about large clock cycles whilst amd was all about small clock speeds but better efficiency
Actually, AMD are trying to improve efficiency further with their K10
__________________
Apokalipse is offline  
Old 05-19-2007, 07:11 AM   #6 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Intel FUD versus AMD fact

Quote:
Originally Posted by Apokalipse View Post
AM2+ is AM2, just with a faster HTT speed.
AM3 will be one pin less, but AM3 CPU's will work in AM2+ and AM2.

I wonder what Nvidia has planned as far as chipsets go.

Actually, AMD are trying to improve efficiency further with their K10
sorry I haven't heard of am3 socket I thought the k10 series were just f/am2+ surely the am3 chip won't be out for ages as they haven't even got am2+ boards on the market yet.....

with the amd thats what I said........ AMD make efficient processors which although in terms of ghz are less powerful the efficiency is higher so they have a practical result of being rulers of the single core market
__________________
saltynay is offline  
Old 05-19-2007, 07:22 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Intel FUD versus AMD fact

Quote:
Originally Posted by saltynay View Post
sorry I haven't heard of am3 socket I thought the k10 series were just f/am2+ surely the am3 chip won't be out for ages as they haven't even got am2+ boards on the market yet.....
AM3 will use DDR3. And you're right, it won't be out for a while.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 05-19-2007, 07:43 AM   #8 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Intel FUD versus AMD fact

but ddr3 is supported with some of the am2+boards.......
__________________
saltynay is offline  
Old 05-20-2007, 12:29 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Intel FUD versus AMD fact

Quote:
Originally Posted by saltynay View Post
but ddr3 is supported with some of the am2+boards.......
umm, no it won't be. The CPU's will have to have a DDR3 memory controller (since the memory controller is on the actual CPU)

AMD won't make a DDR3 controller for an AM2 or AM2+ CPU. Only AM3.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 05-20-2007, 05:03 AM   #10 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Intel FUD versus AMD fact

I am sure I saw some spec's for a am2+ with ddr3 board but your explanation does make sense.....
__________________

__________________
saltynay is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which CPU between intel and amd? Codeguru New Systems | Building and Buying 27 05-30-2007 09:06 AM
New Hardware (8900GTX/New Intel CPUs) Riznarf New Systems | Building and Buying 2 05-04-2007 08:23 AM
Intel will lower the Q6600 Power Consumption on 16th of July maroon1 New Systems | Building and Buying 0 05-01-2007 08:38 AM
Intel 1333 fsb vs the 1066 fsb chips in overclocking dario03 New Systems | Building and Buying 2 04-20-2007 01:08 AM
Overclocking An Intel 810? techsquad Overclocking and Modding 5 04-19-2007 09:17 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.