installing a hard drive and cd-rom - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-17-2002, 06:05 PM   #1 (permalink)
slx
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 1
Default installing a hard drive and cd-rom

howdy all...a newbie gringo here.....i've visited the board many times reading but this is my 1st post...and wouldn't you know it, i'm begging for help...

i was given an HP 450 PII. it had the hard drive and cd-rom removed when i got it...

i have a couple of drives and roms that work in other machines....i installed Win98SE on them..

problem is, i can connect either drive with 98 installed and boot to the desktop just fine....but the plug n play doesn't recognize any of the add ons, etc

i formatted one of the drives and connected it and a cd-rom to the box and it only gets to the HP splash screen and stops..


anyone have time to help a dummy or give some tips on troubleshooting and or installing the drive and cd-rom?

much thanks in advance

and if this is in the wrong forum, feel free to scold me and move it
__________________

slx is offline  
Old 06-18-2002, 12:16 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Dave's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: "Almost Heaven" USA
Posts: 4,866
Send a message via AIM to Dave Send a message via Yahoo to Dave
Default

Hi six,

We're not dummies, we're technologically impaired! Well, maybe that's just you and me. There's a lot of knowledgable techies here and I'm sure you'll get the help you need. Lot's of 'em have helped me out!

I'm sure help is on the way.
__________________

Dave is offline  
Old 06-18-2002, 04:25 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,212
Default

Hi and welcome to tech forums

Do you have another cdrom drive and hard drive already on the computer?

if you have youll need to set them from master to slave wich can be done on the back of the drives.

tecll me if it helps.

cheers
Chopper is offline  
Old 11-16-2002, 01:25 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Drive setup

Do you have windows 98 on the drive now.are the cd rom and hard drive on the same cable.
sPlAtOiD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.