Installed memory, now programs crashing - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-20-2005, 12:58 AM   #1 (permalink)
og5
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 98
Default Installed memory, now programs crashing

Hi, I got a new computer yesterday and installed new memory in it today. It worked perfectly at first but now my programs are freezing up and crashing (this usually happens soon after I open the program) any ideas what the problem might be? It looks like its the new memory, my computer (emachines D3024) needs PC3200 specifically (not 2700 or 4000) so that is the kind I got for it.

Thanks
__________________

og5 is offline  
Old 05-20-2005, 01:02 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

maybe you got faulty memory

run memtest86+ to check
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-20-2005, 11:29 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 194
Default

If the memory tests fine then turn off the auto reboot function in Windows to find out what the blue screen says and let us know.

Turn off auto reboot function:

Control panel
system icon
system properties
advanced tab
startup and recovery button
half way down the page will be restart on errors, uncheck that box.

Doing this will cause a blue screen to come up and the info on that will help us diagnos the problem.
__________________
Crucial Performance Lab
http://images.crucial.com/images/v8_...ucial_logo.gif
www.crucial.com
The Memory Experts(SM) at Crucial Technology is now on board to give you straight answers to your memory-related questions.
When responding please provide your full system specs; hardware and software, OS, BIOS, drivers Etc. You can e-mailmemory related questions to cpl@micron.com
CrucialLabs is offline  
Old 05-20-2005, 12:38 PM   #4 (permalink)
og5
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 98
Default

Thanks guys I appreciate it The test has been running for 11 hours now, so far everything has passed
og5 is offline  
Old 05-23-2005, 01:42 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 41
Default

maybe your mobo doesnt support pc 4000 of ram... it can use pc2700 bec. it is backwards compatible... but may not work with newer versions of ram
yapeeyapee is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.