Idiot needs help with file transfer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2005, 03:08 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3
Default Idiot needs help with file transfer

I need to transfer a few hundred megs of data from a laptop to a desktop computer. Knowing very well that networks/crossover cables/serial connections. CD burning are all faster and more reliable methods, I have chosen to use a USB connector (A to A, 2.0 to 2.0, male to male).
Problem is that neither computer acknowledges that the cable is plugged in and the transfer wizard has no USB option.
Shouldn't this be simple? Isn't this why USBs exist?? Please help,
There is no emoticon for what I'm feeling
__________________

ratrickagogo is offline  
Old 02-17-2005, 03:54 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

im not sure how to network over usb 2.0, i have a firewire ieee 1934 card and in Network connections there is:
Local Area Connection
Local Area Connection 2
1394 Connection

so, if firewire is able to network, there should be a way to make a usb 2 connection. Im just not sure how to do it.
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 02-17-2005, 10:03 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 260
Default

You need an adapter

http://www.wown.com/j_helmig/usbmain.htm
__________________
AMD Athlon 64 3000+ (Overclocked to 3300+)
ASUS K8V-Deluxe
1GB PC3200 DDR
2x200GB Seagate SATA RAID 0
BFG 6800GT OC w\\128MB Ram
2x 19\" Samsung 930B LCDs
jinexile is offline  
Old 02-17-2005, 02:41 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

so that menas you need to buy some hubs, adapters and whatnot. Id get some crossover cable, and directly connect 2 computers with network cable.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 02-17-2005, 07:59 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 86
Default

After you are done you will have a network to use
__________________
Trukindave

Always on the road and smokin the BigTruk
TrukinDave is offline  
Old 02-17-2005, 08:19 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 404
Send a message via AIM to Pilotwings119 Send a message via Yahoo to Pilotwings119
Default

so if you wanted to connect two computers with an ethernet crossover cable, you would just plug em both in and go to Network Connection Wizard and there would be an option for that?
Pilotwings119 is offline  
Old 02-19-2005, 08:40 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3
Default

Re Crossover cables:

The USB option wasn't working so I picked one up. Neither the files and settings transfer wizard nor the network setup has that option - they deal with serial ports. Has anyone used a crossover cable effectively, and HOW?
ratrickagogo is offline  
Old 02-19-2005, 09:14 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

i have.... we just plugged em in it picked up.. if ur using a hub, u have to plug the crossove into the UPLOAD plug
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 02-19-2005, 11:07 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

you have to config tcp\ip
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 02-20-2005, 12:08 AM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 404
Send a message via AIM to Pilotwings119 Send a message via Yahoo to Pilotwings119
Default

what do you mean? how do you do that?
__________________

Pilotwings119 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.