IDE and SATA? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-11-2005, 10:06 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default IDE and SATA?

hey sorry guys, but i never knew the difference between IDE HD
and SATA HD?
thanks
__________________

phosho510 is offline  
Old 03-11-2005, 10:11 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

IDE uses parelell to send stuff and has a limited speed of 133MBPS and uses huge cables.

Sata is up to 150MBPS right now and uses a small 7 pin cable and sends stuff the serial way.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 03-11-2005, 02:48 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

SATA iz much btr dan IDE.
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 03-11-2005, 03:15 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

yea im gona get the raptor 36 gb hdd sata
bigtimeballer50 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.