IDE Cables - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-26-2004, 07:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Default IDE Cables

I just built a new computer, using the primary IDE cable for a single harddrive, and the secondary for two cd-rom drives (burner and a dvd-rom). I want to buy a dvd-burner, and I really would like to keep my other drives connected too. Would placing the dvd-burner on the primary slave connection work and/or interfere with the performance and accessibility of my harddrive?
__________________

invisibleotis is offline  
Old 09-26-2004, 09:00 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default

seems to me i tried to hook up a burner on the same IDE cable as my HD and it DID NOT work........
__________________

jaksback is offline  
Old 09-26-2004, 09:47 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I would personally replace the DVD drive with the burner
or you could get a PCI IDE comtroller and hook it up to that
__________________
Apokalipse is offline  
Old 09-26-2004, 09:59 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

no it wont, attach to it without any worry.

if i were u, i would only have used DVD-R/RW. save power as well. although I am using DVD-R with DVD-ROM.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 09-27-2004, 12:10 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Default

thanks for all the help!
invisibleotis is offline  
Old 09-27-2004, 01:18 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 592
Default

It must be possible, because at one point I had a cdrom, a dvd rom, and a burner all running at the same time along with my 60gig hardrive. I don't know how it worked because I didn't build machine.
__________________

__________________
ASUS P8Z68 Deluxe
Intel Core i7 2600k
16GB DDR3 G-Skill Ripjaws
1TB 7200 Segagte Drive
eVGA GeForce 570
Samsung Blu-Ray Drive
Antec 850 Watt PSU
Windows 7 Professional
Blackmoore is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.